Medimagazin logo

Burdur'da hasta yakınları enjeksiyon sırasında çocuğun kolunu acıttığı gerekçesi ile hemşireleri darp etti

Burdur'da çocuklarına enjeksiyon yaptırmak için Burdur Devlet Hastanesi'ne gelen aile, acil servisteki hemşireleri darp edip, güvenlik görevlilerine saldırdı. Hemşire ve güvenlik görevlilerinin şikayetçi olduğu olayla ilgili 3 saldırgan gözaltına alındı.
Kaynak: DHA - Mesut MADAN
Burdur'da hasta yakınları enjeksiyon sırasında çocuğun kolunu acıttığı gerekçesi ile hemşireleri darp etti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Burdur Devlet Hastanesi’ne gelen aile 16 yaşındaki çocuklarına enjeksiyon yapılması sırasında çocuğun kolunu acıttığı gerekçesiyle görevli hemşirelere saldırdı.

Ailenin dışarıda bekleyen yakınlarının da müdahale etmesiyle yaşanan gerginlik sırasında acil servisi savaş alanına döndü. Hasta yakınları, olayı yatıştırmaya çalışan güvenlik görevlilerine de saldırdı. Arbede sırasında acil servis girişinin kapı camı kırıldı.

 

 

Olaylar güçlükle yatıştırılırken, Burdur Emniyet Müdürlüğü ekipleri sağlık personelleri ile güvenlik görevlilerine saldırdığı belirlenen 3 kişiyi gözaltına aldı. Hemşire ve güvenlik görevlileri saldırganlardan şikayetçi oldu.

Öte yandan öfkeli hasta yakınlarının sağlık personeli ile güvenlik görevlilerine saldırı anı ise bir hasta yakını tarafından cep telefonu ile kaydedildi.

Hastaneye gelen milletvekilleri geçmiş olsun dileğinde bulundu

Hastanede yaşanan olayların ardından Burdur milletvekilleri AK Parti'li Bayram Özçelik ile CHP'li Mehmet Göker, Burdur Devlet Hastanesi’ne gelerek Başhekim Nedim Ongun'dan olay ilgili bilgi aldı ve sağlık çalışanlarına geçmiş olsun dileğinde bulundu. 

Sağlık Bakanı sosyal medya hesabından açıklama yaptı

Bakan Koca, olaya ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı. Bakan Koca paylaşımında, olayla ilgili Burdur İl Sağlık Müdürlüğü’nden kendisine gelen bilgi notunu da paylaşarak,

"Bir sonraki hastayla ilgilenmek yerine darp raporu hazırlatmak? Hasta şikâyeti dinlemek yerine polis merkezine ifade için gitmek? Açıklanabilir yanı yok. Toplum bizimle. Adaletin takipçisiyiz. Aşağıdaki rapor, Burdur İl Sağlık Müdürlüğü’müzden geldi. Yargıya, 84 milyona sunuyorum" dedi.

 

 

 

 

 

 

burdur
enjeksiyon
hemşire
hasta yakınları
darp
Yorum (3)
Hasan Kerbiç
saglık bakanınin ne demek istediğini anlayan var mı?
27
Cevapla
Hasan Akdemir
Sayın bakanımız muhtelemen öyle yorulmuş ve uzman körlüğüne düşmüş ki yazısının sağlıkçılara destek amacıyla olduğunu ama bunun ilk bakışta sanki sağlıkçılara eleştiriymiş gibi algılanabileceğini farketmemiş.
31
Cevapla
dr
Kangren haline gelmiş sağlıkta şiddet faciasına , biz cerrahların deyimiyle NEŞTER vurma zamanı geldi de geçiyor. Şu olaya bakar mısınız ? Adap, edep, terbiyeden eser yok. Saygıdan sözetmiyorum bile. Bu kepazelik yeni bir SAĞLIKTA ŞİDDET YASASIYLA çözülür ancak, TCK kapsamında. Polis, hakim , savcı da elindeki yasaya bakıyor. Ceza yasası şeklinde olacak düzenleme. Yoksa sağlık magandasının elinde bu eziyet, çile sürüp gidecek !!!
16
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir