Medimagazin logo

Danıştaydan sağlık çalışanları için karar: Ödenmeyen yüzde 50 artırımlı nöbet ücretleri ödenecek

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, acil servislere hizmet veren röntgen ve laboratuvar çalışanlarına ödenmeyen yüzde 50 artırımlı nöbet ücretlerinin Danıştay kararıyla ödeneceğini bildirdi
Kaynak: AA
Danıştaydan sağlık çalışanları için karar: Ödenmeyen yüzde 50 artırımlı nöbet ücretleri ödenecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Durmuş, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'nun 2014'teki yazılı kararıyla acil servislere hizmet veren röntgen ve laboratuvar çalışanlarına yüzde 50 artırımlı nöbet ücretlerinin ödenmediğini anımsattı.

Sağlık-Sen'in bu konuyla ilgili Danıştay'da dava açtığı ve davanın sonuçlandığını vurgulayan Durmuş, şunları kaydetti: 

"Sağlık-Sen, röntgen ve laboratuvar biriminde çalışan ve nöbet tutmak sureti ile acile hizmet veren teknisyenlere nöbet ücretlerinin yüzde 50 artırımlı ödenmemesini haksız bir uygulama olarak değerlendirerek Danıştay'a başvurmuştu. Açılan davada Sağlık-Sen'i haklı bulan Danıştay 12. Dairesi, haksızlığa zemin teşkil eden kurum kararını iptal etti. Böylece, acil servislere hizmet veren röntgen ve laboratuvar çalışanlarına ödenmeyen yüzde 50 artırımlı nöbet ücretleri Danıştay kararıyla ödenecek.

Durmuş, idarenin zaman zaman söz konusu hatalar yapabildiğini belirterek, "Röntgen ve laboratuvar teknisyenlerinin acile hizmet verdiğini kurum yetkilileri de çok iyi biliyor. Ama nedense göz göre göre bu tür haksız uygulamalar yapılıyor. Danıştay'ın verdiği karar haklı bir karardır. Bu karar hepimizin yüzünü güldürmüştür. Başta emeklerinin karşılığını alamayan ilgili sağlık çalışanı arkadaşlarımız olmak üzere herkes için hayırlı olsun." değerlendirmesinde bulundu.

nöbet ücreti
sağlık-sen
semih durmuş
Yorum (2)
Mehmet yüksek
Bu karar acil hizmeti için nöbet tutan radyoloji doktorları için geçerli mi?
4
Cevapla
Mustafa
acile hizmet veren aylık 3500 ortalama tomoğrafi çekilen tomoğrafi birimi neden bu genelgede yok memursen tomoğrafide çalışan teknisyenleri görmezdenmi gelmiş.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir