Medimagazin logo

Genç hemşire yakalandığı koronavirüse yenildi

Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesinde 2 çoçuk annesi hemşire Sultan Fidan (25), koronavirüsten hayatını kaybetti.
Kaynak: DHA - İlyas Kaan TAYTAK
Genç hemşire yakalandığı koronavirüse yenildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İhsaniye İlçe Entegre Hastanesi'nde görevli hemşire Sultan Fidan, iki hafta önce koronavirüse yakalandı. Tedavi için Isparta'ya götürülen Fidan, bu sabah yaşam savaşını kaybetti.

8 ay önce doğum yapan 2 çocuk annesi Fidan'ın cenazesi, Afyonkarahisar'ın Salar beldesinde ailesi tarafından toprağa verildi. 

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Serhat Korkmaz,  'Vefat ve Başsağlığı' başlığıyla sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, "Müdürlüğümüze bağlı İhsaniye İlçe Entegre Hastanesi'nde görevli personelimiz Hemşire Sultan Fidan'ın vefat haberini almanın üzüntüsünü yaşıyorum. Genç yaşta aramızdan ayrılan personelimize Allah'tan rahmet, sağlık camiamıza ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum" dedi. 

afyonkarahisar
hemşire
sultan fidan
i̇hsaniye i̇lçe entegre hastanesi
Yorum (4)
Bir vatandaş
Çok üzücü:( Allah rahmet eylesin, Allah yakınlarına sabır versin... Bu tarz Covid haberleri yaparken aşılı mı, kaç doz aşılı olduğu da belirtilse mi acaba? Sonuçta sağlıkçılar mesleki olarak yüksek risk altındalar, yangının tam ortasındalar. Bazı ülkelerde sağlık çalışanlarına aşı mecburiyeti getirildi. Bizde böyle bir zorunluluk yok. Bir savaşta askeri tam techizat korumak gibi sağlık neferinin askerlerini de tam olarak korumak için aşı mecburiyeti getirilse mi acaba? Bilemiyorum belki de aşılılarda da yaşam kaybı oluyordur.
37
Cevapla
Serhat
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun dilerim
12
Cevapla
Coşkun
Üzücü bir durum .Allah rahmet eylesin.Türkiye'de son Zaman'larda azalmış olan doktor ve hemşirelerin koronadan ölüm olaylarının arttığını görmekteyiz.Bunun en büyük nedeni hala hastanelerde çalışan personelin küçük bir kısmının aşı olmaması ve aşıya direnç göstermesi olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Bunu önlemenin ve muayene gelipte hastane personelinden virüs kapılmasının önleme yolu bu aşısız kişileri aşılamalı yada olmayanları pasif görevlere çekip halkla teması en aza indirgenmelidir. Bu korona belasını görüp bunun bir vasküler hastalık olduğunu anlamayıp aşı olmayan sağlık personelini anlamak mümkün değil.Onun için tüm başhekimlerin tüm çalışanları kontrol etmeli herkes aşılanmalı, aşılı olup diabet, tansiyon gibi rahatsızlıkları olanlarında tespit edip az hasta baktırmalı veya pasif göreve almalıdırlar.
6
Cevapla
eczg1
Allah rahmet eylesin. Bu tür haberlerde şu şekilde ayrım yapabilirsiniz. Aşısız diye belirtilmişse Fahrettin Bey'in ve bilim kurulunun son kriterlerine göre aşısızdır. Herhangi bir şey belirtilmemişse 3 ya da 4 doz aşılıdır. Benim tahminim bu yönde.
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir