Medimagazin logo

Günün kahramanı Berfin hemşire... Yaralılara ilk müdahaleyi yaptı

Adana’da iki kişinin yaralandığı kazayı görüp müdahale eden hemşire, yaralıların başından ayrılmadı. Hemşire Berfin Sayın vatandaşların teşekkürünü aldı
Kaynak: Sabah
Günün kahramanı Berfin hemşire... Yaralılara ilk müdahaleyi yaptı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Adana'da yoldan geçerken iki kişinin yaralandığı kazayı görüp müdahale eden hemşire Berfin Sayın, sağlık ekipleri gelene kadar yaralıların başından ayrılmadı. Kaza Çukurova ilçesine bağlı Göl Mahallesi'nde meydana geldi. Menderes Doğaner yönetimindeki 01 YF 201 plakalı otomobil, Adnan Menderes Bulvarından, Hacı Ömer Sabancı Bulvarı istikametine giderken sağ tarafta park halindeki Safe Biltekin'e ait 01 FFL 20 plakalı hafif ticari araca çarpıp takla attı.

GEZMEYE ÇIKMIŞTI
Çarpmanın etkisiyle hafif ticari araç da Nesrin Tayfun'un park halindeki 01 EAJ 37 plakalı aracına çarpıp zarar verdi. Takla atan araçtaki sürücü kendi imkanlarıyla dışarı çıkarken, ağır yaralı olan ve araçta sıkışan Hasan Çam vatandaşlar tarafında araçtan çıkardı. Bu arada, gezmeye çıkan hemşire Berfin Sayın kazayı görünce koşarak olay yerine geldi. Sayın hemen yaralılara müdahale ederek onları sakinleştirmeye çalıştı. Bu arada sürücü Doğaner'in alkollü olduğu belirtilirken kaza geçirdiğini eşine söylemek istedi. Telefonu alıp aramak istedi ancak alkollü olduğu için bir türlü arayamadı. Bunun üzerine polis yaralanın telefonunu alıp eşini arayarak, "Kocanız trafik kazası yaptı ancak durumu iyi merak etmeyin Seyhan Devlet Hastanesine gelecek oraya gelebilirsiniz" diye haber verdi. Bir süre sonrada Doğaner de ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Bu arada meraklı vatandaşlar kazayı her zaman olduğu gibi film gibi izledi.

YANINDAN AYRILMADI
Yerde yatan sürücü Doğaner'in vücudunu kontrol ederek ağrısının olup olmadığını sordu. Sayın, daha sonra kafasından darbe alan Çam'ın yanına giderek kanayan yere tampon yapılmasını söyleyip sakin olmasına söyledi. Hemşire sağlık görevlileri gelene kadar yaralıların başından bir an olsun ayrılmadı. Sağlık görevlileri geldiğinde yaralılar hakkında onlara bilgi verip genel durumlarını anlattı. Durumu ağır olan Çam hemen hastaneye kaldırıldı.
 

hemsire
berfin sayin
kaza
mudahale
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir