Medimagazin logo

Hekim hemşire arasında mesai saati tartışması: 'Seni istediğim saate kadar burada tutarım'

Çanakkale’de geçtiğimiz cuma günü Sevim Bayar Sağlık Hizmet Binası’nda yaşanan doktor-hemşire olayının nedeni ortaya çıktı. Doktorun, hemşireyi mesai saatleri konusunda yaşadıkları tartışma nedeniyle darp ettiği öğrenildi
Kaynak: Sözcü
Hekim hemşire arasında mesai saati tartışması: 'Seni istediğim saate kadar burada tutarım'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Geçtiğimiz cuma günü Çanakkale'deki Sevim Bayar Sağlık Hizmet Binası'nda yaşanan olayda, doktor E.N.O. hemşire E.S.Y.'yi darp etmişti. Konuyla ilgili yürütülen soruşturma devam ederken, olayın mesai saatleri konusunda çıktığı öğrenildi.

“MESAİ SAATLERİ TARTIŞMASI”

Sözcü gazetesinde yer alan Mehmet Andaç'ın haberine göre, olay saat 16:45 sularında yaşandı. Sağlık merkezi müdahale binasında çalışmakta olan hemşire E.S.Y.'ye bir hasta gelerek mesai saatlerini sordu. Hemşire E.S.Y., mesainin 17:30'da bittiği cevabını verdi. Konuşmayı duyan doktor E.N.O., müdahale odasına gelerek hemşireye mesainin 17:30'da değil, 17:00'de bittiğini söylemesini istedi. Doktor, E.N.O., hemşireye istediği saatte kendisini burada tutabileceğini, bir hastaya serum takarak saat 20:00'ye kadar çalıştırabileceğini söyleyerek karşısında oturan hemşire E.S.Y.'nin bacağına vurdu. Hızını alamayan doktor iddiaya göre, ayağa kalkan hemşireye bir de tokat attı. Hemşirenin polis çağıracağını öğrenen doktor sağlık merkezinden ayrıldı.

“İFADELER ALINDI”

Olay sonrası darp raporu alan hemşire E.S.Y. doktordan şikâyetçi oldu. Konu ile ilgili polis ve Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü soruşturma başlattı. Olayın yaşandığı müdahale odasında her hangi bir güvenlik kamerası bulunmazken soruşturmanın seyrini şahitlerinin belirleyeceği tahmin ediliyor. Sağlık Müdürlüğü, tarafların dün ifadeleri aldı. Soruşturmanın önümüzdeki günlerde tamamlanması bekleniyor.

“KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sağlık Sen Çanakkale Şubesi Başkanı Suat Özen, sorumluların cezalandırılmasını istediklerini vurgulayarak şunları söyledi: “Üzülerek belirtmek isteriz bir Sağlık çalışanı hemşire arkadaşımız bir Aile Hekimi tarafından şiddete uğrayıp darp edilmiştir. Sağlık çalışanları en çok hasta yakını ve hasta tarafından şiddete maruz kalırken, bir sağlık çalışanına sağlık çalışanı demekten imtina ettiğimiz bir kişi tarafından şiddet uygulanması bizi derinden üzmüştür. İlimiz 100'üncü Yıl Aile Sağlığı Merkezinde görevli Hekimin hemşire kardeşimize şiddet uygulaması kabul edilebilir bir durum değildir”

sağlıkta şiddet
hekim
hemşire
Yorum (9)
Fikret
adam monarşinin başı sanki. laflara bak.
13
Cevapla
Akinsavci
Saglikta siddete son.........
4
Cevapla
Osman D
Aman ya Rabbim! Ne seviyesiz muhabbetler. Yahu sen doktorsun. Bir hemşire ile ne demeye böyle diyaloglara girip de seviyeni düşürüyorsun? Resmi sağlık kuruluşlarında maalesef sendikaların da gazı ile yardımcı sağlık personeli mesai saatlerinden fazla çalışmak istemiyorlar. Bunu ötesinde bir ihtiyaç varsa, Sağlık müdürlüğüne yazar, onlarla birlikte bir çözüm ararsın. Olursa olur, olmazsa olmaz. Dünyanın tüm hastalarını sen mi kurtaracaksın? Olduğu kadarı ile.
9
Cevapla
Hakan
Osman D (Doktor); Yazmıyacaktım ama bu yoruma dayanamadım. Bu olayda, darp var, mesai arkadaşına kötü davranma var, keyfiyet var, mobingin en üst aşaması var, kadına saldırı var. var da var. Bu konularla ilgili en küçük olumlu bir yorum yapmayıp, "Bir hemşire ile ne demeye böyle diyaloglara girip de seviyeni düşürüyorsun?" gibi bir yorum yaparak sen de seviyeni belli etmişsin.
16
Cevapla
AHMET
Sayın Osman D. siz bu haberden bunu mu anladınız gerçekten. Hemşire 17:30 diyor doktor 17:00 olarak söylemesini istiyor. Kalkıp yardımcı sağlık personeline laf söyleyemezsiniz. Önce meslektaşlarınıza söyleyin siz bunları. Ayrıca doktor hemşire ile diyaloğa girdi diye seviyesi mi düşüyor. Yazıklar olsun.
10
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir