Medimagazin logo

Hemşireye korkunç saldırı: 'Yapmayın, hamile' denmesine rağmen darp ettiler

Başakşehir'deki bir devlet hastanesinde 4 hasta yakını, hamile olan 24 yaşındaki hemşire Gülhan D., 4 hasta yakını tarafından feci şekilde dövüldü. Şikayetçi olan Gülhan D. ifadesinde "Odada bulunanlar 'Yapmayın, kadın hamile' demelerine rağmen saldırılarına devam ettiler" dedi.
Kaynak: DHA - Halil Sadri YILMAZ - Buğra BENLİOĞLU
Hemşireye korkunç saldırı: 'Yapmayın, hamile' denmesine rağmen darp ettiler
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Olay Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde dün saat 22.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre 4 hasta yakını, hastalarıyla ilgilenmediğini öne sürdükleri 24 yaşındaki hemşire Gülhan D.'yi darbetti. 2 aylık hamile olan Gülhan D. saldırganlardan şikayetçi oldu. 

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde hemşire olarak çalıştığını belirten  Gülhan D., 16 Ocak günü kan alma biriminde görevli olarak çalıştığını, saat 22.00 sıralarında kan aldığını söyledi. Gülcan A. isimli hastanın kan alma işleminin bitmesinin ardından başka bir hastaya trombosit alma işlemi yaptığını öne süren Gülhan D. ifadesinde, "Gülcan A. kan alımından dolayı ani baş dönmesi yaşamasın diye kendini iyi hissedene kadar koltukta oturtuyorduk. Bu kişi bana 'Ben kalkabilir miyim' dedi. Ben de 'Kendinizi iyi hissediyorsanız kalkabilirsiniz' dedim. Bana, 'Aman siz kaldırmayın sakın' dedi. Ben de diğer hastanın işlemlerine devam ettiğimden, 'Şu an sizinle ilgilenemiyorum, biraz beklerseniz yardımcı olacağım' dedim" diye konuştu.

Gülcan A.'ın koridora çıktığını, koridordan 'Kimse ilgilenmiyor' şeklinde bağrışma sesleri duyduğunu fakat başka bir hastayla ilgilendiğinden koridora çıkamadığını dile getiren Gülhan D., baygınlık geçiren Gülcan A.'nın hasta yakınları ve orada bulunan doktorlar ile hemşireler tarafından yeniden kan alma odasına getirildiğini kaydetti. 

'Kendimden uzaklaştırmaya çalıştım ancak şahıstan kurtulamadım'

Hastanın tansiyonuna bakılırken hasta yakınlarından Aycan K.'ninn kendisine "Bana ismini ver seni işinden edeceğim sana göstereceğim" diyerek bağırdığını öne süren şikayetçi  Gülhan D., yine hasta yakınlarından Hüseyin K.'nin kendisine küfür ettiğini belirtti. Nurcan K.'nin de elindeki poşetleri yere atarak kendisinin üzerine yürüdüğünü ifade eden  Gülhan D., elleriyle kendisini korumak için set yaptığı belirterek "Yaklaşmamasını söyledim şahıs birden elleriyle başıma saldırdı. Başörtümden tutarak sağa sola savuşturmaya başladı. Başörtümü açarak saçımı çekmeye başladı. Ben kendimi saldırıdan korumak amacıyla ellerimle şahsı iteklemeye kendimden uzaklaştırmaya çalıştım ancak kurtulamadım" dedi.

Yapmayın kadın hamile demelerine rağmen saldırılarına devam ettiler

Gülhan D., saldırıdan kurtulmaya çalışırken kendisinden 4-5 metre uzaklıkta bulunan Rıdvan K.'nin koşarak kendisine uçan tekme attığını belirterek "Mesafe uzak olduğu için şahsın dizi suratımın sol kısmına geldi. Yüzümden darbe alınca ben yere yığıldım. Yere düştükten sonra ben yerdeyken yukarıda ismini söylediğim bütün hasta yakınlar üzerime geldi. Ellerinde poşet, çanta ne varsa bana fırlatmaya başladı ve sürüklemeye başladılar. İçlerinden Nurcan K. karnıma tekme atmaya başladı. Odada bulunanlar 'Yapmayın kadın hamile' demelerine rağmen saldırılarına devam ettiler" şeklinde beyanda bulundu.

Şikayetçi oldu

Kendi çabalarıyla ayağa kalktığını, Nurcan K.'nin elinde bulunana ayranı yüzüne ve cihazlara attığını kaydeden  Gülhan D., odada bulunanların, saldırganları kendisinden uzaklaştırdığını belirtti.  Gülhan D., polis ekiplerini aradığını, hastane güvenliğinin de saldırganları kendisinden uzaklaştırmaya çalıştığını belirtti. Hemşire  Gülhan D. ifadesinde "Ben kendim 2 aylık hamileyim. Görevim esnasında bana saldıran, hakaret eden, tehditler de bulunan, benim yaralanmama neden olan ve bana saldırarak karnımda bebeğimin düşmesine neden olacak şekilde beni darp eden Aycan K., Nurcan K., Rıdvan K. ve Hüseyin K.'ten davacı ve şikayetçiyim" dedi. 

Bu arada saldırı hastane önünde protesto etti. Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası üyesi bir grup, saldırıya tepki gösterdi.

hemşire
saldırı
hamile
başakşehir çam ve sakura şehir hastanesi
Yorum (18)
Özer
Burada şu soruyu da sormak gerekiyor.tedavi alanında o 4 kişinin ne işi var oraya nasıl girebiliyorlar.hastane yönetimleri çalışanın güvenliğini saglamak zorunda değil mi? İş saglığı ve güvenliği yasasına göre ne eksikse yapılsın.
74
Cevapla
DR Betül
İnsan değilki bunu yapanlar, kesinlikle sosyal güvencelerinin iptal edilmesi gerekir, sesimi duyan varmı !
12
Cevapla
ERDOĞAN SÜ
İlgili bakanlıklar şiddet ve özlük haklarına karşı 3 maymunu oynamakla sağlık personeli ve yakınlarının nefretini kazanmaya devam etsinler bakalım, bunun bir faturası olur illaki.
16
Cevapla
kucukdoktor
Sağlığın motoru hekimi sağlığın merkezinden çıkardılar hastayı sağlığın merkezine oturttular.işte sana hasta merkezli sağlıkta dönüşümün meyveleri. neredeyse hasta ve yakınına her şey serbest. sağlıkta olumsuz görünen her şeyin sorumlu zaten hekimler ve sağlık personeli. çünkü yıllardır oluşturmaya çalıştukları algı bu yönde.malesef algılarında başarılı oldular da.her hastanede bir hasta hakları bölümü. başvuran ister haklı olsun ister haksız olsun hiç bir filtreleme yok.peşinen suçlanıyorsun bir defa. nede olsa günümüzde hasta edilgen müşteri artık.sağlıkta uyguladığı şiddetten dolayı ciddi bir ceza alan kaç saldırgan duydunuz. verdikleri kamu zararı da yanlarına kar kalıyor.
27
Cevapla
Yorumsuz
Hastane çalışanlarının güvenliğini sağlamak önce başhekim ve yardımcılarının sonra güvenlik görevlilerinin işidir. Aldıkları maaşları hak etmiyor bu insanlar. Bunlar içinde, güvenli çalışma ortamı sağlamadıkları için dava açılmalı.
27
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir