Medimagazin logo

İcap nöbetlerinde dava kararı: 'Uzman hekim dışındaki sağlık personeline ücret ödenecek'

İcap nöbeti tutan uzman hekim dışındaki sağlık personeline icap nöbeti ücretinin ödenmesi kararı alındı
Kaynak: MEDİMAGAZİN
İcap nöbetlerinde dava kararı: 'Uzman hekim dışındaki sağlık personeline ücret ödenecek'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Ankara Bölge İdare Mahkemesi 7. İdari Dava Dairesi’ne Sağlık-Sen tarafından açılan dava sonucu icap nöbeti tutan uzman hekim dışındaki sağlık personeline icap nöbeti ücretinin ödenmesi kararı alındı. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliğinin 42. maddesini gerekçe göstererek icap nöbet ücretinin uzman hekim dışı sağlık personeline ödenmesi talebini reddetmişti. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bu yazısının iptali için Ankara Bölge İdare Mahkemesi 7. İdari Dava Dairesi’ne dava açan Sağlık-Sen yaptığı açıklamada yazının iptaline karar verildiğini duyurdu. 

Sağlık-Sen açıklamasında "Mahkeme 657 sayılı Kanunun Ek. 33. maddesi uyarınca icap nöbeti tutan memurlar ve sözleşmeli personele de icap nöbeti ücreti ödenmesine karar vermiştir. " notunu düştü.

Mahkeme kararının ivedilikle Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanması için sendika olarak başvuruda bulunduklarını belirten Sağlık-Sen, mahkemenin iptal kararıyla birlikte icap nöbet ücreti alamayan uzman hekim dışı sağlık personellerinin icap nöbet ücreti alabilmek için çalıştığı kurumlara başvurması gerektiğini ve talebi reddedilen üyelerin icap nöbeti ücreti davasının sendika tarafından karşılanacağını duyuruldu. 

icap nöbeti
sağlık-sen
uzman hekim
Yorum (6)
Kamil Taş
İstanbul'da Eğitim Araştırma Hastanelerinde uzmanlara icap nöbetlerinde nöbet ücreti ödenmiyor.
27
Cevapla
ufuk engin
Kimi yerde ödeme var kimi yerde yok..kimi yerde iki çalışan olunca icap var kiminde bambaşka gerekçelerle icaba zorlama var ya da hiç yok..kimi yerde ücret hesabı başka vs...emekli olan hekimlerde ek ödemeden emekli olup bağkura bağlı çalışan yararlanıyor, emekli olup özelde ssklı çalışanın kesiliyor, ssk ve bağkurdan emekli olana zaten ek ödeme yok..hatta son duyumlara göre son yedi yılda 3.5 yılını emekli sandığında geçirip oradan emeklilik hakkı kazananın bile sen en son ssklıydın gibi kanunda yeri olmayan gerekçelerle ek ödemeden mahrum bırakıyorlar vs vs vs...çeşit dolu bir ülke
24
Cevapla
Ali
Sağlık sen yine doktorun değil öteki sağlık personelinin yanında. Uzman hekimlere de ödenmiyor çok yerde efendi !
23
Cevapla
Mustafa
Ben laborant olarak tek çalışıyorum. aylık mesaim haricinde geri kalan zamanda icap nöbetçisiyim. ( 1 ay ortalama 720 saat dersek 160 saat mesai dersek = 560 saat icap nöbetim var ). bu durum normal mi? bu icap nöbetini tutmak zorunda mıyım ? yardımcı olursanız sevinirim.
7
Cevapla
şenay
ben entegre hastanede aile saglık elamanı olarak çalışıyorum .genelge geregi nöbet tutuyorum .bunun dışında ek olarak idarenin insiyatifinde günlük 24 saat üzerinden icap nöbeti yazılıyor. ayrıca 112 personeli olmadıgım halde ambulansa çıkarılabilirmiyim .YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir