Medimagazin logo

İstanbul'da sahte aşı kartı operasyonu: 3 hemşire tutuklandı

İstanbul'da, sahte aşı kartı düzenlemek suçlamasıyla 6 kişiye operasyon düzenlendi. Özel bir hastanede çalışan 3'ü hemşire 6 kişi operasyonla gözaltına alındı. 3 hemşire tutuklandı.
Kaynak: CNN Türk, TRT Haber - Nihat Uludağ
İstanbul'da sahte aşı kartı operasyonu: 3 hemşire tutuklandı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele ekipleri ihbar üzerine hareket geçti. Sahte aşı kartının düzenlendiğini tespit etti. Aylar süren teknik takibin ardından operasyon düzenlendi.

Özel bir hastane çalışan 3 hemşire ve organizasyonda yer alan 3 kişi olmak üzere toplam 6 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan hemşireler nitelikli dolandırıcılık ve evrakta sahtecilik suçlamasıyla tutuklandı. Diğer üç zanlı da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

CNN TÜRK İstihbarat Şefi Nihat Uludağ'ın haberine göre hemşirelerin cep telefonlarına el konulurken WhatsApp kayıtlarında suç unsuru olan yazışmalar tespit edildi. Vurulmayan aşıların akıbeti araştırılırken İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü de olayla ilgili idari soruşturma başlattı.

3 hemşirenin tutuklandığı soruşturmanın yeni detaylarına TRT Haber ulaştı. Cep telefonları ve bilgisayarlarla yapılan görüşmeler soruşturma dosyasına girdi.

Dolusu 150, boşu 20 liradan satıldı

Hemşirelerin, aşı olmaya gelenlere yarım doz aşı yaptığı, kalanları da sattığı ortaya çıktı.

Aşı şişlerinin dolusu 150, boşu ise 20 liradan satıldı.

Tanımlanan 4'üncü doz aşılarını da satmışlar

"Kolye yapacağız" denilerek alınan boş şişeler, hastanenin tuvaletinde dışarıdan gelen başka bir hemşireye verildi. Zanlıların, kendilerine tanımlanan 4'üncü doz aşılarını da vurulmayıp sattığına dair delillere ulaşıldı.

Hemşirelerden birinin, arkadaşının 4'üncü doz aşıyı vurulmak istememesi üzerinde, kendisini sistemde aşılı gibi gösterip aşı olmadığını, 'sana da yapalım aynı anda barkod okutalım' diyerek arkadaşını da sistemde aşılı gibi göstereceğini söylediği belirlendi.

"Nitelikli Dolandırıcılık", "Kişilerin Hayatını ve Sağlığını Tehlikeye Sokacak Biçimde İlaç Yapma veya Satma" ve "Resmi Belgede Sahtecilik" suçlamalarıyla başlatılan soruşturma sürüyor.

sahte aşı kartı
hemşire
özel hastane
tutuklu
operasyon
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir