Medimagazin logo

Mersin'de hasta yakını sağlık çalışanı ve güvenlik görevlisine saldırdı

Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, yeğenini tedavi eden sağlık çalışanı ile kendisini engellemeye çalışan güvenlik görevlisini darbettiği ileri sürülen hasta yakını gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. Saldırıya uğrayan sağlık çalışanın parmaklarından birinin kırıldığı öğrenildi.
Kaynak: AA - Gül Meltem Temiz
Mersin'de hasta yakını sağlık çalışanı ve güvenlik görevlisine saldırdı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Edinilen bilgiye göre, hastanenin çocuk acil servisinde görevli hemşire Burak E, tedavi ettiği bir çocuğun amcası tarafından darbedildi. Olaya müdahale etmek isteyen güvenlik görevlisi Süleyman D. de vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı.

Burak E'nin "beyaz kod" vermesi üzerine olay yerine yönlendirilen polis ekipleri tarafından gözaltına alınan şahıs serbest bırakıldı.

Sağlık kontrolünden geçirilen Burak E'nin, el parmaklarından birinin kırıldığı belirlendi.

Darp raporu alan hemşire ve güvenlik görevlisi, şüpheli hakkında şikayette bulundu.

Sağlık çalışanları olayı protesto etti

Sağlık-Sen Mersin Şube Başkanlığı öncülüğünde hastane önünde toplanan bir grup sağlık çalışanı, meslektaşlarının darbedilmesine tepki gösterdi.

Grup adına açıklama yapan Sağlık-Sen Mersin Şube Başkanı Hasan Özer, hasta yakınının saldırısıyla yaralanan sağlık çalışanı ve güvenlik görevlisine geçmiş olsun dileklerini iletti.

Sağlıkta şiddetin önüne geçilmesi gerektiğine dikkati çeken Özer, şunları kaydetti:

"Dün akşam saatlerinde hasta yakını tarafından sağlık çalışanı üyemiz ve güvenlik personelimiz şiddete uğramış, menfur saldırı sonucu üyemizin parmağı kırılmıştır. Her iki çalışanımıza ve camiamıza geçmiş olsun. Bu çirkin saldırıyı gerçekleştiren kişiyi esefle kınıyor, en ağır cezai işlemin uygulanmasını tüm yetkili mercilerden talep ediyoruz. Şifa dağıtan ellere saldırıda bulunanların tutuklu yargılanmasını ve bir daha sağlık hizmeti almaya gelirken kolluk kuvvetleri nezaretinde getirilmesini istiyoruz."

Sağlık çalışanları, basın açıklamasının ardından bir süre alkışla tempo tutarak olaya tepki gösterdi.
 

mersin
hemşire
sağlık çalışanı
güvenlik görevlisi
mersin şehir eğitim ve araştırma hastanesi
Yorum (4)
kır dök
Yine aynı senaryo. Vur kır, elini kolunu sallaya sallaya çok git. Hangi vicdana sığar bu ? El insaf, söyliyecek söz bulamıyorum.
46
Cevapla
dr ceyar
hastaneler amazon ormanlarına döndü...kamufle olun...ortalıkta fazla gezmeyin...yeşil forma önlük yaka kartı vs ile direk hedef oluyorsunuz..hatta biraz paçoz giyinin ki sinirli hasta yakınlarının radarına girmeyin..deskte durmayın...kalabalık hasta yakınlarına tek başınıza tenhada bilgi vermeyin..ve hatta hastaneden ayrılırken ucra otopark köşelerine veya karanlık yerlere arabanızı park etmeyin...mümkünse hasta yakınları ile mutlaka kamera açısında irtibat kurun...kimliğinizi profosyenelce gizleyin...kapı arkaları köşe başlarında veya dar açılı duvar alanlarına bukalemun gibi gizlenin ...SONUÇTA KAFANIZI KOLUNUZU DAHİ KIRSALAR CEZA ALMAYACAKLARINI BİLİYOR SEVGİLİ HALKIMIZ!!!zekidir...hislidir onlar...okuyanı üreteni faydalı olanı usulca tüketmeyi çok iyi bilirler el birliği ile...
39
Cevapla
dr
dr ceyarın yazdıklarına tamamen katılıyorum. Sorun belli de nasıl çözülecek, kim el atacak bu işe ?
17
Cevapla
mert
ben hastanede beyaz önlükle gezmiyor ve kimliğimi saklıyorum. en güzel yöntem bu. fazla etrafta görünmemek, sesini yükseltmemek ve fazla etliye sütlüye karışmamak lazım. ben kendimi koruma derdindeyim. bizi bakanlık koruyamıyor çünkü.
25
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir