Medimagazin logo

Röntgen teknisyeni doktora açtığı mobbing davasını kazandı

ADAPAZARI'nda, Yenikent Devlet Hastanesi'nde röntgen teknisyeni olarak görev yapan E.B.'nin, doktor ve çalışanların mobbing yaptığı iddiasıyla açtığı davada mahkeme 2 bin 500 TL tazminat ödenmesine karar verdi
Kaynak: DHA
Röntgen teknisyeni doktora açtığı mobbing davasını kazandı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Adapazarı Karaman Mahallesi'ndeki Yenikent Devlet Hastanesi'nde röntgen teknisyeni olarak görev yapan E.B., hastanedeki doktor ve çalışanlardan mobbing gördüğü iddiasıyla Sakarya 2. İdare Mahkemesi'nde dava açtı. Kendisine yalnızca uzmanların kullanabildiği 'skopi' cihazı kullandırıldığını, çalışma esnasında elinden yaralandığı gerekçesiyle aldığı raporun hukuka aykırı bir şekilde iptal edildiğini, çocuğuna bakmak için istediği mazeret izninin verilmediğini ve hastanedeki doktor ile yetkili isimlerin kendisine sürekli psikolojik taciz uyguladığını öne süren E.B.'nin açtığı 2 bin 500 liralık manevi tazminat davası üzerine yargılama başladı.

İddialarla ilgili delilleri inceleyen mahkeme, ilgili kurumlardan konuyla ilgili rapor istedi. Mahkeme bu veriler üzerinde yaptığı incelemede E.B.'yi haklı bularak, "Açıklamalar dikkate alındığında davacı hakkındaki kararda davacının kişilik haklarına sistematik şekilde saldırı, müdahale, eşitlik ilkesini zedeleyici mobbing niteliğinde olduğu sonucuna varılmıştır" yönünde verdiği kararla Sağlık Bakanlığı'nı 2 bin 500 lira manevi tazminat ödemeye mahkum etti.

E.B.'nin avukatı Murat Çelik, verilen kararın mobbing uygulanan tüm çalışanlar için umut verici olduğunu belirterek, "Sakarya İdare Mahkemesi'nde ikame ettiğimiz mobbing iddiasına dayalı tam yargı davasında, müvekkilimiz lehine manevi tazminata hükmedilmiştir. Bu karar, gerek özel iş yerlerinde gerekse kamu iş yerlerinde, psikolojik baskı altına alınan tüm çalışanlar için umut verici mahiyettedir. Toplumda, hukuka ve adalete olan güvenin giderek azaldığı bir dönemde bu şekilde bir karar çıkması, bir hukukçu olarak bizi de mutlu etmiştir" dedi.

yenikent devlet hastanesi
Yorum (3)
Hasan Akdemir
"Toplumda, hukuka ve adalete olan güvenin giderek azaldığı bir dönemde" ifadesi, insanların tüm sorunlarını sokaklarda birbirlerini gırtlaklayarak halletmeye çalışmalarının bir nedenini de burada dile getiriyor. Sağlıkta tüm dünya bizi örnek gösteriyor da Hukuktaki durumumuz neden hiç konuşulmuyor ?
52
Cevapla
Huseyin senel
Ben teknisyenin hakli olduguna inanmıyorum. Yilda bir ay ekstra radyasyon iznin var. Arti mesaiyi 2 gunde tamamla 5 gun bosluk var hala cocuklarini one sürüyor. Sanki bi senn cocugun var kimsenin cocugu yok baska
26
Cevapla
Leyla
Adalet yerini bulmuş,haklıdan yana olmuş ama haklının hakkını verememiş ne yazık ki.Hastane içinde doktorların ve personellerin uyguladığı mobbingin daha ağır ve caydırıcı cezaları olmalı.Ayrıca bunun faturasıda sağlık bakanlığına değil mobbingi uygulayan kişiye kesilmeli! Ayrıca hakkını korkmadan yılmadan arayan arkadaşımıza da helal olsun.
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir