Medimagazin logo

Sağlık çalışanları şiddet olayları nedeniyle ülkeden gitmek istiyor

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin "Son 19 yıldır sağlıkta dönüşüm politikaları sonucu iktidar, sağlık çalışanlarını şiddetin mağduru yaptı. Sağlıkçılar, ülkeden gitmek istiyor" diyerek sağlıkçıların sorunlarını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya soru önergesi olarak iletti.
Kaynak: Sözcü - Halil Ataş
Sağlık çalışanları şiddet olayları nedeniyle ülkeden gitmek istiyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Uğradıkları şiddet nedeniyle sağlık çalışanlarının ülkeden girmek istediklerini belirten CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Edremit'te Acil Servis'te görevliyken şiddete uğrayan Nurcan Özaslan'ı telefonla arayıp geçmiş olsun dileklerini iletti.

"Ülkeden gitmek istiyorlar"

Aytekin, “Son 19 yıldır sağlıkta dönüşüm politikaları sonucu iktidar, sağlık çalışanlarını şiddetin mağduru yaptı. Kamusal bir hak olan sağlık hakkı, iktidarın elinde performans esaslı çalışan niteliği bozulan bir hizmete dönüştü. Ticari kaygıyla yaklaşılan sağlık hakkı, içeriği boşaltılan ve sağlıkçıları hedefe koyan bir sistem oldu. Sağlık çalışanları, ülkeden gitmek istiyor” şeklinde konuştu.

"Sağlık çalışanları​na şiddet durdurulamıyor"

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Balıkesir'de de sağlık çalışanlarına şiddetin bitmediğini ifade eden Aytekin, şunları söyledi;

“Sağlık çalışanlarını yasalar korumuyor. Yaptırım gücü olmayan yasalar sağlık çalışanları mağdur ediyor. CİMER'e yapılan şikayetler sonucu sorgusuz sualsiz savunma isteniyor.

Sağlık Bakanı Koca, meslektaşını korumak yerine şiddet uygulayanlara üstü kapalı kol kanat geriyor. Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecindeyiz. Yönetemedikleri salgın yüzünden her gün yüzü geçkin insanımız hayatını kaybediyor. Bir yandan da şiddet durdurulamıyor.

En son olarak Balıkesir Edremit'te acil serviste hekim olan Nurcan Özaslan şiddetin mağduru oldu. Parmağı kırıldı. Göstermelik verilen cezalar işe yaramıyor. Her saat başı 1 sağlık çalışanı şiddete uğruyor.”

“İçeriğine bakmaksızın önce savunma isteniyor"

Balıkesir genelinde birçok branşta doktorun olmadığını belirten CHP’li Aytekin, “Doktorlar başta şiddet, iş yükü fazlalığı, güvencesizlik ve özlük haklarındaki yetersizlik nedeniyle iş başı yapamıyor. En basitinden Balıkesir genelinde onkolog yok. Romatolog yok. Yaş ortalaması yüksek olan Körfez bölgesinde Kalp damar cerrahı yok. Ama bakan bey bunlarla ilgileneceğine gelen her CİMER şikayeti karşısında içeriğine bakmaksızın anında savunma istiyor” ifadelerini kullandı.

"Soruları Bakan'a ilettik, samimiyetini göreceğiz"

“Alkışlattığınız sağlıkçıları şiddete kurban ediyorsunuz” diyen Ensar Aytekin, sözlerini şöyle tamamladı;

“Sağlık çalışanları, doktorlar ülkeyi terk etmek istiyorlar. 36 saate varan nöbete karşın haklarını alamıyorlar. Covid salgını yüzünden hayatını kaybeden sağlık çalışanları halen görev şehidi sayılmıyor.

Yurttaşlara e-nabız üzerinden randevu aldıran sistem kolaylık gibi görünüyor. Ancak 3 dakikada bir randevu veriliyor. Yani bir hastaya ayrılan süre yalnızca 3 dakikaya düşüyor. Bunun neresi kolaylık, akıl almıyor.

Bu ve benzeri sorunları Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya ilettik. Gerçekten samimi mi, gerçekten sağlık çalışanlarının hakkını koruyacak mı, yoksa sadece bakacak mı göreceğiz.

Sağlık çalışanları öldükten sonra adlarının hastanelere verilmesini değil, yaşarken haklarının korunmasını istiyor!”

sağlık çalışanları
chp balıkesir milletvekili ensar aytekin
edremit
Yorum (12)
cerr
Yanlış tespit, gitmek istememizin yüzlerce sebebinden sadece bir tanesi.
55
Cevapla
kerem can
haber eksik olmuş. tek neden şiddet değil. ucuzlatılmış emek sağlıksız çalışma şartları vs vs bir çok nedenden dolayı ülkeden gitmek istiyor sağlıkçılar.
89
Cevapla
Kenan
Hekimler için, dünyadaki en kötü çalışma şartları Türkiye de... Git Somali de, Irak ta, Suriye de hekimlik yap.. Türkiye de kazandığın paranın 4-5 katını kazanırsın.. Kafan da ağrımaz..
37
Cevapla
hakan
ben doktorum benim haklarımı savunması gereken "tabip odası" kendini, "kadın odası, lgbt odası, siyaset odası vs zannediyor toplu halde tabip odasından ayrılıp Eczacı odasına sığınsak onlar bizim haklarımızı daha iyi korur. doktorlarda suçlu, tabip odası seçiminde bir ekip "sadece hekim haklarını savunacağım" dese sıfır çeker herkes kendini yakın hissettiği. örgütün temsilcilerine oy verir sonu ortada ülkeden kaçmak istersiniz bakın eczacılara, dokunabilen var mı? biz tabip odasından ayrılıp eczacı odasına sığınmalıyız o kadar....
16
Cevapla
Hekim
Peki sürekli bir yenisi açılan bu yıl dahi neredeyse bin artışla senelik 18 bine dayanan tıp kontenjanları ile daha da azalmaz mı gelirleriniz?6 ay dil vizesi alıp 5 ay sonra dönecek olanlara yada zaten Türk kökenli Alman vatandaşı olup ben Almanya ya gittim diyenlere bakmayın lütfen.Ülkemizdeki hekim sorunları dile gelse ciddi bir kurum tarafından çözülür elbet.Ama hekimlerin kendi ilgisizken olmuyor çözülmüyor işte.Bu sebeple önce TTB nin düzelmesi şart. Bizlere ise çok mu zor en azından tabip odalarına ve TTB'ye gerek bu aşırı tıp kontenjanları hakkında gerekse diğer hekim sorunları hakkında bu işleri çözün hekim sorunlarını çözün diye mail atmak.Yok ilgilenmiyorlarsa hala daha hekimleri ilgilendirmeyen işlerle uğraşıyorlarsa o zaman istifa edilir tabip odalarindan.Ben diğer tüm meslek odalarına bakıyorum.Mesela Barolar Birliği mesela Eczacılar Birliği en önem verdikleri şey yeni hukuk yeni eczacılık açılmasın ve dahi kontenjanları azaltılsin diye uğraşıyorlar ve tüm meslektaşlarıda buna destek veriyor.Ayrıca insan hayatını çok ilgilendiren hata kabul etmez bir meslek olan hekimliğin eğitimi olan Tıp fakültelerinin en iyi eğitimi vermesi az ama öz sayıda olur.Toplum da bunu anlamalıdır.Doktor doktor gezmek mı yoksa geç sıra gelsede doğru tanı mı?Bunuda topluma biz anlatmalıyız. Dolayısıyla arkadaşlar asıl artık yeni tıp açılmamalı ve hatta kontenjanları azaltılmalı.Bunuda tabip odaları ve TTB dile getirmeli.Bizlerde bunu onlardan talep etmeliyiz en basiti mail atarak.Ayrıca TTB ve tabip odalarına boş işlerle uğraşmayı bırakıp hekim sorunlarıyla ilgilenenecekler getirilmeli.Buda hekimlerin elinde.
6
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir