Medimagazin logo

Sahte hemşire skandalında yeni gelişme

Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir ay boyunca hemşire kıyafetiyle gezdiği, kimliğini soranlara Sağlık Bakanlığı tanıtım kartı gösterdiği iddia edilen S.Ç. hakkında ”Özel işaret ve kıyafetleri usulsüz kullanma” suçundan 3 aydan bir yıla kadar hapis cezası istendi. Lise mezunu ve işsiz olan S.Ç. ifadesin de hemşirelik mesleğini çok sevdiğini, şikayetçi olan varsa her şeye razı olduğunu söyledi.
Sahte hemşire skandalında yeni gelişme
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hemşire kıyafetiyle dolaşan, güvenlikçilerle samimiyet kuran S.Ç.’de, şüphelenen hastanenin 8 yıllık güvenlik görevlisi Leyla Bakıcı durumu kadın doğum hemşiresi Selma Tazegün’e bildirdi.

 Hürriyet.com.tr'den Ceylan Sever'in haberine göre Hemşire Tazegün, S.Ç.’yi yanına çağırarak burada ne işi olduğunu sordu. S.Ç. ise Acıbadem Hastanesi’nde çalıştığını ve Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde staj yaptığını söyledi. Bunun üzerine hemşire Tazegül, S.Ç.’den kimlik kartı istedi. S.Ç. Sağlık Bakanlığı tanıtım kartı gösterdi. Tazegün ifadesinde, “Gösterdiği kartın internetten dahi alınabilecek kart olduğunu söyledim Kendi kartımı göstererek Sağlık Bakanlığı onaylı kartını sorduğumda çelişkili ifadeler verdi. Bu şahsı tanımam ancak hastanede izinsiz çalıştığı süre içinde bildiğim kadarıyla hastalardan kimseyi mağdur ettiğini bilmiyorum” dedi.

“HASTALARA MÜDAHALE ETMEDİM”


Şüpheli S.Ç. ifadesinde, “Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne önceden tanımış olduğum ve güvenlik görevlisi olarak çalışan H.G.’nin yanına gittim. Arkadaşım H.G. hemşire olduğumu zannetmektedir. Konu ile ilgili olarak Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hemşire olarak kendimi tanıtmamın sebebi ise hemşirelik mesleğini çok sevmekteyim. Bu sebepten dolayı ise orada bulunur ve idolüm olan hemşirelik mesleğini yakından tanırım. Hastanede bulunduğum esnada kesinlikle hiçbir hastaya müdahale etmedim. Eğer ki durumdan dolayı şikayetçi olacak olan varsa her şeye razıyım” şeklinde konuştu.

3 AYDAN 1 YILA KADAR HAPİS

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nda hazırlanan iddianamede 25 Ekim 2017 tarihinde yeşil alt-üst 2 parçadan oluşan hemşire kıyafeti ve resmi belge niteliği taşımayan Sağlık Bakanlığı kimlik kartı üzerinde bulunur vaziyette yetkisi olmaksızın alenen ve başkalarını aldatacak şekilde hastane içerisinde dolaştığı belirtilerek şüphelinin “Özel işaret ve kıyafetleri usulsüz kullanma” suçundan 3 aydan 1 yıla kadar hapsi talep edildi.

sahte hemşire
bağcılar eğitim ve araştırma hastanesi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir