Medimagazin logo

Mahkeme, hemşirenin doğum sonrası yarı zamanlı çalışma talebini haklı buldu

Muğla'da bir hemşirenin doğum sonrası yarı zamanlı çalışma talebini reddeden kurum kararı Sağlık-Sen tarafından mahkemeye taşındı. Mahkeme, kurum tarafından verilen ret kararının yürütmesinin durdurulmasına oy birliğiyle karar verdi.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Mahkeme, hemşirenin doğum sonrası yarı zamanlı çalışma talebini haklı buldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Muğla’da bir hemşirenin doğum sonrası yarı zamanlı çalışma talebini reddeden kurum kararı Sağlık-Sen tarafından yargıya taşıdı.

Muğla 1. İdare Mahkemesi’nde görülen davada, Sağlık-Sen’in “haksız ve hukuka aykırı” olduğunu belirttiği kurum kararının yürütmesinin durdurulmasına oy birliğiyle karar verildi.

Mahkeme kararında, kanunun memurlara, çocukları ilkokul çağına gelene kadar normal çalışma sürelerinin yarısı kadar çalışma imkanı tanıdığı, kanunen bu hakkın kullanılmasında yasal bir engel bulunmadığını vurguladı.

Oy birliğiyle karar verildi

Çocuğun anne-babasına en çok ihtiyacı olan bu dönemde ebeveynlerin çocuklarıyla daha çok kişisel bağ kurma yönündeki talebin reddedilmesinin telafisi imkansız zararlar doğuracağına dikkat çeken mahkeme, kurum tarafından verilen ret kararının yürütmesinin durdurulmasına oy birliğiyle karar verdi.

sağlık-sen
hemşire
ret
mahkeme
yürütmeyi durdurma kararı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir