Medimagazin logo

Mersin'de sağlıkta şiddet protesto edildi

Mersin'de sağlık çalışanları meslektaşlarına yönelik şiddet olaylarını basın açıklaması düzenleyerek protesto etti
Kaynak: AA
Mersin'de sağlıkta şiddet protesto edildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MERSİN -  Mersin Tabip Odası öncülüğünde bir araya gelen sağlık çalışanları kentteki Toros Devlet Hastanesi'nde toplandı. 

Hastane girişinde pankart açan sağlık çalışanları, dövizler taşıyıp, slogan atarak, meslektaşlarına yönelik şiddet olaylarına tepki gösterdi. 

Mersin Tabip Odası Genel Sekreteri Cemil Galioğlu, yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarının hastaların güvenli bir şekilde hizmet alabilmesi için çabaladığını söyledi. 

Sağlık çalışanlarının gece gündüz demeden sağlık hizmeti verdiğini belirten Galioğlu, şunları kaydetti: 

"Haftanın 7, yılın 365 günü milli bayramlardan, dini bayramlara, metropollerden köylere kadar her yerde ve her anda sağlık hizmeti sunuyoruz. Sürekli şiddete uğrama tedirginliğiyle çalışmak istemiyoruz. Bireysel eksiklik ya da hata yapan sağlık çalışanları hakkında her hizmet kolunda olduğu gibi gerekli şikayetlerin yapılması anlaşılabilir. Ama hiç kimsenin, hiçbir gerekçeyle sağlık çalışanlarına saldırmaya, öldürmeye, taciz etmeye hakkı bulunmuyor. Biz sağlık çalışanları, görevimiz olan sağlık hizmetini şiddetsiz ve barışçıl bir ortamda, aldığımız bilimsel eğitimin gereklerini yerine getirerek ve halkımızın ihtiyaç duyduğu nitelik ve gereklilikte sunmayı başaracağız." 

Öte yandan Galipoğlu, "TBMM’de bekleyen “sağlıkta şiddeti önleme yasa tasarısının” yasalaşmasını, yeni ölümler yaşanmadan önerdiğimiz acil tedbirlerin alınmasını sağlamak için her geçen gün değersizleştirilen ve piyasanın sıradan bir unsuru, maliyet kalemi haline getirilmeye çalışılan emeğimizin karşılığını alabilmek için, tüm sağlık çalışanları ve sağlık hakkına sahip çıkıp sağlıktaki şiddetin kendisine ve hastasına da zarar verdiğini düşünen yurttaşlarımızla birlikte 15 Mart Pazar günü Ankara’da, beyaz mitingde buluşuyoruz" dedi.

saglik calisanlari
toros devlet hastanesi
cemil galioglu
Yorum (1)
Sağlıkta Şiddet
''15 MART Pazar günü Ankara’da, BEYAZ mitingde buluşuyoruz" Sağlıkta şiddete,performans saçmalığına,gelir adaletsizliğine karşı gün mesleki örgüt çatısı altında dayanışma günüdür. Aksi taktirde emekliliğe yansıyan 4.700 TL maaşla devam edersiniz bırakın başkalarını kendi meslektaşınız sözleşmeli hekim 9.700 askeri hekim 13.000 TL maaş alır siz bakarsınız. Mersin Tabip Odası ve SES Mersin Şube'yi tebrik ediyoruz...
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir