Medimagazin logo

Sağlık çalışanları Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘14 Mart Müjdesi’ bekliyor

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, 14 Mart Tıp Bayramı’nda Külliye’de yapılacak programda Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan müjdeli haberler beklediklerini söyledi.
Sağlık çalışanları Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘14 Mart Müjdesi’ bekliyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş sendikasının Tokat il ve ilçe teşkilatı yöneticileriyle kentte düzenlenen özel toplantıda bir araya geldi. Genel Başkan Memiş, geçtiğimiz yıl 14 Mart’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesine yönelik verdiği talimatı hatırlatarak, 14 Mart 2018 Çarşamba günü Külliye’de düzenlenecek olan Tıp Bayramı programında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sonuç müjdesi beklediklerini söyledi.

Başkan Memiş, “14 Mart deyince aklımıza yıpranma payı konusu geliyor. Geçen yıl 14 Mart Tıp Bayramı’nda Sayın Cumhurbaşkanımız, sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi talimatını yinelemiş ve 16 Nisan tarihi itibariyle bizzat takipçisi ben olacağım demişti. Bu konuda Cumhurbaşkanımız gerekli talimatlarını vermiş ve konu meclise taşınıyor. Ancak meclise geleceği şekliyle yıpranma patı sadece sağlık çalışanlarına verilmesiyle alakalı bir düzenleme söz konusu. Aynı zamanda geçmiş yıllara dönük olup olmayacağına dair bir durum söz konusu. Biz Sağlık Sen olarak, 4 yıl önce başlatmış olduğumuz bu yıpranma payı kampanyasında, sağlık çalışanlarının yıprandığını devletimize, devletimizin zirvesine anlattık. 2008 yılında 5510 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu çıkarken de, yataklı tedavi kurumları çok tehlikeli alanlar olarak zaten belirlendi. Onun için biz buradaki, genel idari sınıfı da dahil tüm sağlık çalışanlarının alınmasını ve geriye dönük almaları noktasında talebimizi yineleyeceğiz. Bu konu inşallah 14 Mart’ta Külliye’de program var. Sağlık Bakanlığı sendikamızı yetkili sendika olarak davet etti. Teşkilatımız orada olacak. İnşallah orada Sayın Cumhurbaşkanımız, bunun net bir şekilde artık sonuç müjdesini tüm sağlık çalışanlarımıza verecek” şeklinde konuştu.

14 mart
saglik-sen
metin memis
cumhurbaskani
Yorum (28)
yasın
100 bin tıbbi sekreter mağdur.
11
Cevapla
Dr.Cevdett
Sayın Memiş. Belli ki hükümet sizi hiç dikkate almıyor. 1)Özlük haklarımızda iyileştirme 2)Emeklilikte 1000 tl artış 3)Yıpranma payı ahirete kaldı anlaşılan.
60
Cevapla
dr
Bir doktor olarak cidden soruyorum 14 mart müjdesi bekleyeniniz var mı? Buna inanan saglık çalışanı var mı? Artık mevcut saglık sisteminde bizi yönetenlerin saglık çalışanlarının yanında oldugunu düşünen var mı? Mevcut yetkili sendikalarla saglık çalışanının lehine bir karar verileceğini düşünen var mı?
56
Cevapla
Dr
14 mart olacağı kesin. (örneğin 14 mart 2038)
39
Cevapla
hakan
tıbbi sekreterler mağdur.asmde bunca maaş alan aile hekimleri acaba hiç demiyormu bu hak bende çıkacak.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir