Medimagazin logo

Sağlık çalışanları iş bıraktı: Herkes için ücret artışı istiyoruz

Türk Sağlık-Sen üyesi sağlık çalışanları Adıyaman, Ankara ve Kayseri'de iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.
Kaynak: İHA - Ahmet Arslantaş
Sağlık çalışanları iş bıraktı: Herkes için ücret artışı istiyoruz
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık çalışanlarının tamamının ücretlerine zam yapılması için geçtiğimiz hafta 1 saat iş bırakan sendika üyeleri bu gün basın açıklaması yaparak, 1 gün iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Türk Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Necdet İrfan Tokur, tarafından Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yapılan basın açıklamasında sağlık çalışanlarının hepsine zam yapılması gündeme getirildi. Tokur açıklamasında, “Bizim talebimiz ve tüm sağlık çalışanlarının beklentisi makul, sürdürülebilir ve kalıcı bir ücret politikasının benimsenmesi sağlık çalışanlarımızın tamamının bundan faydalanmasıdır.

Doktorlarımız zammı hak ediyorlar, yapılsın bir itirazımız olmaz, olamaz. Bizim isteğimiz tüm sağlık çalışanlarının ücretlerinin arttırılmasıdır. Çünkü sağlık çalışanlarımızın tamamı ekonomik sıkıntı yaşamaktadır. Çünkü tüm sağlık çalışanlarının ücretleri erimiştir. Bir günde hem açıklanıp hem de TBMM’de kabul edilen düzenleme eksik olmuştur. Sağlık çalışanları bir bütündür. Sağlık hizmetleri bir ekip işi olduğuna göre bu ekibin her bir çalışanı değerlidir. Bizde çalışanlara bir bütün olarak bakarız. Ne ayrımcılığı kabul ederiz, ne de ekonomik kayıplarımızın görmezden gelinmesine razı oluruz” dedi.

Talepleri dile getiren Tokur, “Talebimiz çalışanların ekonomik sıkıntıların giderilmesi içindir. Çalışanları memnun edecek, sağlık kurum ve kuruluşlarının tamamında görev yapan çalışanları kapsayacak makul bir ücret artışı bekliyor ve ümit ediyoruz. Sağlık müdürlüklerinden, toplum sağlığı merkezlerine, aile hekimliğinden acil sağlık hizmetlerine, Bakanlık Hastanelerimizden, Üniversite hastanelere kadar velhasıl sağlık kurum ve kuruluşlarımızın tamamında görev yapan tüm çalışanlarımız ve mesai arkadaşlarımıza bu artış yapılmalıdır. Bundan faydalanmalıdırlar. TBMM’de bu konuda düzenleme yapılacağı yetkililer tarafından ilan edilmişse de biz bunun bir an önce hayata geçmesini, kamuoyu ile paylaşılmasını istiyoruz. Mücadelemizde kararlıyız, sağlık çalışanları ile birlikte hakkımızı almanın gayretindeyiz” diye konuştu.

Ankara'da ise Türkiye Kumu-Sen'e bağlı Türk Sağlık-Sen üyesi sağlık çalışanları, hekimlere yönelik zam düzenlemesinin tüm sağlıkçılara uygulanmasına ilişkin taleplerini iş bırakıp, güvercin uçurarak iletti.

Türk Sağlık-Sen üyesi sağlık çalışanları, İbni Sina Hastanesi önünde bir araya gelerek TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri sonuna bırakılan zam düzenlemesinin sadece hekimleri kapsamasına tepki gösterdi. Sağlık çalışanları pankart açıp, slogan atarak düzenlemenin tüm sağlık çalışanlarına yönelik yapılmasını istedi. Türk Sağlık-Sen Üniversiteler Şube Başkanı Alparslan Cenk Kocabaş, sağlık çalışanlarının tamamının ücretlerine zam yapılması için başlatılan mücadelede önce açıklama yaptıklarını daha sonra işe 1 saat geç gitme eylemi yaptıklarını, bugün de iş bırakma eylemi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Sağlık çalışanları, basın açıklamasının ardından taleplerinin yazılı olduğu not kağıtlarını ayaklarına bağladıkları güvercinleri uçurdu.

 

 

Diğer taraftan Türk Sağlık-Sen Kayseri Şubesi üyeleri, iş bırakarak, Şehir Hastanesi önünde eylem yaptı. Sendika Şube Başkanı Kamil Ünal, "Bizim talebimiz ve tüm sağlık çalışanlarının beklentisi; makul, sürdürülebilir ve kalıcı ücret politikasının benimsenmesidir" dedi.

Türk Sağlık-Sen Kayseri Şubesi üyeleri, eş zamanlı olarak iş bırakıp eylem yaptı. Kayseri Şehir Hastanesi başhekimlik binası önünde bir araya gelerek, pankart açan sağlık çalışanları, ücretleri için düzenleme istedi.

 

 

türk sağlık-sen
adıyaman
iş bırakma eylemi
sağlık çalışanları
Yorum (3)
Dr
Hiç utanmaniz yok mu, doktor hariç herkese iyileştirme anlaşması yaptınız, doktora gelmeyen zama bile kendinizden geçtiniz. Şimdi doktora da yapılsın diyorsunuz, kim inanır size, ayıp ayıp
39
Cevapla
Atama bekleyen paramedik
Memuriyette iş bırakmanın cezası işten atılmaktır. Şu resimde gözüken herkesi atın işten. Atanmayı bekleyen binlerce sağlık çalışanı var onların hakkına giriyorsunuz . Atanmak isteyen işsiz hemşireler teknisyenler att paramedik olarak kınadım görevinizi yerine getiremeyecekseniz çekilin biz gelelim çalışma aşkı ile yanıp tutuşuyoruz bakanım bizi atayın bu görevden kaçanların yerine
14
Cevapla
dr.hesap uzmanı
Medimagazin gazetesinin her haberinde BİRÇOK KEZ yazdığım halde özellikle sendika başkanlarımız hala doktorlara zam yapılmış gibi bir algı yaratmaya çalışıyorlar. bu tür haberlere katkıda bulunan herkes toplum nezdinde doktorları hedef göstererek suç işliyorlar. LÜTFEN YORUM YAPANLARDA BU YANLIŞA ALET OLMASINLAR, SON KEZ YAZIYORUM, ARKADAŞLAR DOKTORLARA YAPILMIŞ OLAN BİR MAAŞ ZAMMI YOKTUR, yapılan sadece ek ödeme düzenlemesi sonucunda bir ödeme kaleminin (performans ek ödemesi) diğer ödeme kalemine (sabit ek ödeme) aktarılması işlemidir. Bu işleminde doktorların gelirine katkısı 800 lira civarında olacaktır. AKSİNİ SÖYLEYECEK YORUMCU VARSA LÜTFEN RESMİ BELGE, BİR YASA YÖNETMELİK MADDESİ GÖSTERSİN...maaş zammı ifadesi geçen bir karar yoktur. Varsa lütfen bir yorumcu belge göstersin bizde görelim, bilelim.
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir