Medimagazin logo

Sağlık-Sen Başkanı: Hekimlere yapılan düzenleme sağlık çalışanlarına da yapılmalı

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, hekimlere yönelik düzenleme ve zam müjdesinin memnuniyetle karşılandığını belirterek, "Yapılacak olan düzenleme hayati ve tarihi bir düzenlemedir, bu fırsatın çok iyi değerlendirilmesi gerekiyor." dedi.
Kaynak: AA - Ayşe Yıldız
Sağlık-Sen Başkanı: Hekimlere yapılan düzenleme sağlık çalışanlarına da yapılmalı
Semih Durmuş
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Durmuş, "Sağlık-Sen Türkiye Buluşmaları" programına katılmak için geldiği Antalya'da AA muhabirine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın hekimlere yönelik zam ve yeni yapılacak düzenlemeye ilişkin açıklamalarını değerlendirdi.

Sendika olarak uzun zamandır bunları gündeme taşıdıklarına dikkati çeken Durmuş, hekime verilen değerin önemli olduğunu ifade etti.

Durmuş, hekimlerin hak ettikleri ücreti almadıklarını bildiklerini, bunu her platformda dile getirdiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Sağlık çalışanlarının döner sermaye, performans sistemi dediğimiz sistemden dolayı gelirleri azaldı. Toplu sözleşmede sağlık çalışanlarının gelirlerini bir nebze artırmakla alakalı önemli bir kazanım elde ettik. Bu kazanımlar yeterli değil. Dolayısıyla bugün yapılmış olan düzenleme içerisinde sağlık çalışanlarının göz ardı edilmemesi gerekiyor. Hekimlere yapılmış olan düzenlemenin aynısının sağlık çalışanlarına da yapılması gerekiyor."


Zam açıklamasına tepki: 'Sağlık Bakanlığı değil Doktor Bakanlığı'


"Hayati ve tarihi bir düzenlemedir"

Durmuş, şöyle devam etti:

"Ek ödemelerin merkezi bütçeye aktarılması güzel, yerinde bir gelişme, destekliyoruz, doğru buluyoruz. Sağlık-Sen olarak bunu sürekli gündemde tutuyoruz ama sağlık çalışanlarının gelirlerinin hastanelerin döner sermaye bütçesine bağlı olarak ödenmesini yanlış buluyoruz. Diğer tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan devlet memurları nasıl tüm ilave ödemelerini, maaşlarını, ek ders ve nöbet ücretlerini merkezi bütçeden alıyorlarsa sağlık çalışanları da tüm bu kalemlerde ödenen tüm ödemeleri merkezi bütçeden alması gerekiyor.

Hekimlere yönelik uygulanacak sistemde bireysel performans sisteminin belirlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Yapılacak olan düzenleme hayati ve tarihi bir düzenlemedir, bu fırsatın çok iyi değerlendirilmesi gerekiyor. İnsanların iş barışı ve iş huzurunu sağlayacak bir düzenleme olması lazım."

Hekimlere yönelik düzenlemenin önemine değinen Durmuş, adil ve adaletli bir ücret politikasının belirlenmesinin önemli olduğunu, belirlenecek bu politikayla da iş barışının sağlanması gerektiğini söyledi.

"Yapılacak düzenlemeyi destekliyoruz"

Durmuş, iki farklı hastanede çalışan iki uzman hekimin kadroları aynı olmasına rağmen farklı ücretler aldığına işaret ederek, "İki hemşire, aynı hizmeti sunmasına, aynı emeği vermesine rağmen sırf farklı hastanelerde çalışıyor oldukları için farklı ücretler alıyor. Bu da iş barışını bozuyor. Hekimlerle alakalı yapılacak düzenlemeyi destekliyoruz. Pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere yapılan 5 bin liralık yerinde zamdır. Döner sermayeyi nasıl kurgulayacaklarını bu süreçte göreceğiz. Yapılan düzenleme hekim camiası arasında memnuniyetle karşılandı." diye konuştu.


Cumhurbaşkanı Erdoğan: Pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere 5 bin TL zam yapacağız


 

sağlık-sen
semih durmuş
hekim
sağlık çalışanları
zam
Yorum (6)
dr.mikro
Sağlık-Sen tarafından yapılan toplu sözleşmede hekim dışı sağlık personeline verilen ek ödemede %20 artış (2022 den itibaren 400-500TL artış yeterli mi tabiki değil) hekimlerin ek ödemlerinde 2-3 bin TL eksilmeye neden olacaktı bunu kısmen düzeltmişler.2022 den itibaren birçok hekim maaş+sabit ile çalışacaktı şimdi yine 2-3 bin TL ek ödeme alırlar.Sonuc olarak hekimlerin toplam gelirde 1-2 bin TL iyileştime dışında bir şey olacağını düşünmüyorum.Bu düzenlemeyi yapmasalar Ocak 2022 den itibaren var olan istifalar katlanarak giderdi. Bence bu düzenleme Sağlık-Seni de bir anlamda kurtardı durumun farkına varan üye hekimler yoğun şekilde istifa etmişti Ocak ayından itibaren üye hekim bulamazlardı.
26
Cevapla
Mehmet K
Arkadaş, geçtiğimiz aylarda hekim dışı sağlık personeline zam yapıldığında biriniz de çıkıp yav doktora da şu zamdan verilsin demedi, biz hekimler de sendikanıza üyeyiz, bizi de savunmanız gerekmezmiydi, üstelik hekim dışına yapılan sabit zammı bizim dönerleri negatif etkiledi. En azından hekime yapılacak olan zam hekim dışının gelirini olumsuz etkilemiyor Ekip ekip diyorsunuz, ekibin geri kalanı olan bizlere de şimdi zam verildi, işte şimdi ekip tamamlandı
53
Cevapla
İş bırakma eylemi hakkında
İş bırakma eylemi ile meslekten atılınca sayın Semih durmuş arkamda duracak mı ? Memurlar iş bırakamaz ben 3 çocuk bakıyorum meslekten atılırsam ne olacak kim doyuracak çocuklarımı insanları lütfen mesleğinden edecek eylemlere kışkırtmayın
8
Cevapla
Doktor
Doktor zammını talep etmediğin halde verdiler ona mı bozuldun
15
Cevapla
Uzm.Dr. Radyoloji
Birkaç ay önce tarihi kazanımlar elde ettik diye reklam mesajları gönderen bu sendika değilmiydi. Ne oldu da şimdi doktora birkaç bin zam yapılınca hersey altüst oldu.
14
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir