Medimagazin logo

Sağlık-Sen Genel Başkanı Durmuş: Mücadelemiz başarıyla sonuçlanmıştır

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'ndaki "vazife malullüğü" ile ilgili düzenlemeye göre, malul hale gelen veya vefat eden sağlık çalışanlarının kanunda öngörülen tüm haklardan yararlanabildiğini bildirdi ve "Mücadelemiz başarıyla sonuçlanmıştır." diye konuştu
Kaynak: AA
Sağlık-Sen Genel Başkanı Durmuş: Mücadelemiz başarıyla sonuçlanmıştır
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrası yaptığı millete sesleniş konuşmasında, kamuya ait okul öncesi kurumların faaliyetlerini sürdürebilmeleri ile sağlık çalışanlarının vazife malullüğü konusundaki açıklamalarını değerlendirdi.

Kreşlerin ve okul öncesi eğitim kurumlarının açılmasına yönelik kararla birlikte, çocuk sahibi sağlık çalışanlarının omuzundaki önemli bir yükün kalktığını belirten Durmuş, vazife malullüğüne ilişkin şunları kaydetti:

"5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'na göre, yasada vazife malullüğüyle ilgili bir düzenleme var. Bu düzenlemeye göre, malul hale gelen veya vefat eden sağlık çalışanları, kanunda öngörülen tüm haklardan yararlanabilmektedir. Ortada böyle bir durum olduğunu ve kanunda yapılacak birtakım ilave düzenlemelerle sağlık çalışanlarının malul veya vefat etmeleri halinde, yakınlarının çok önemli haklardan yararlanabileceklerini aylar öncesinden savunmaya başladık."


Erdoğan açıkladı: Hayatını kaybeden sağlık çalışanları vazife malülü veya meslek hastalığı statüsünde değerlendirilecek


Söz konusu taleplerine ilişkin çeşitli girişimlerde bulunduklarını vurgulayan Durmuş, "Kreş, okul öncesi eğitim kurumları ve vazife malullüğü konularında kararlı bir şekilde yürütmüş olduğumuz mücadele başarıyla sonuçlanmıştır. Diğer konularda da sonuç alıncaya kadar mücadele etmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

 

saglik-sen
genel baskani semih durmus
saglik calisanlari
vazife malullugu
Yorum (2)
muzaffer koçer
bu sendika çok komik. halen bu sendikaya üye olup haklarının korunacağını zanneden varsa tebrik ediyorum.
29
Cevapla
dr.mikro
Uzman hekim maaşı 4.600 TL sağlık çalışanı 3.600 TL ek ödeme derseniz kimse ne alacağını bilmiyor en yoğun çalışılan pandemi döneminde bile sıfır TL veya komik rakamlar alan sağlık çalışanı sayısı çok fazla.Toplumdaki algı ise çok çalıştılar ama çokta kazandılar şeklinde gerçeği ise bir tek sağlık çalışanları biliyor.Kasım ve Aralık aylarında sözde tavan bile yok bu konuda yok mu bir açıklamanız veya başarınız. Bu koşullarda bile hala yetkili sendika iseniz evet çok başarılısınız...
34
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir