Medimagazin logo

Sağlık-Sen: Hemşireler pandemi sürecinde destan yazmıştır

Sağlık-Sen, "Hemşireler Haftası" mesajında, "Dünyayı kasıp kavuran Kovid-19 salgınındaki hayati rolleri, hemşirelerin insanlar nezdindeki saygın konumunu daha da pekiştirmiştir." ifadelerine yer verdi.
Kaynak: AA
Sağlık-Sen: Hemşireler pandemi sürecinde destan yazmıştır
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık-Sen'den "Hemşireler Haftası" dolayısıyla yayımlanan mesajda, hemşirelerin büyük fedakarlıklarla yürüttüğü görevlerinin herkes tarafından takdirle karşılandığı belirtildi. 

Mesajda, "Dünyayı kasıp kavuran Kovid-19 salgınındaki hayati rolleri, insanlar nezdindeki saygın konumunu daha da pekiştirmiştir. Tüm sağlık çalışanlarımız gibi hemşire arkadaşlarımız da salgının en başından beri büyük özveri göstererek adeta destan yazmışlardır." ifadelerine yer verildi.

Sağlık hizmetlerinde fiziki iyileştirmeler yapılmasına rağmen hemşire kadrolarında istihdam sorunu yaşandığı kaydedilen mesajda, hemşirelerin fazla mesai ve zorlu koşullarda çalışmayı sürdürdüğüne işaret edildi.

Sağlık-Sen, sözleşmeli istihdama son verilmesi, 4-B kadrosunda bulunan ebe ve hemşirelerin, kadroya alınması ve 3600 ek göstergeden yararlanması, sağlık çalışanlarının unvan değişikliği sınavından muaf tutulması, hastanelerde 24 saat kreş hizmeti verilmesi ve icap nöbeti ücretinin ödenmesi taleplerinde bulundu.

hemsireler haftasi
saglik-sen
Yorum (1)
SERPİL ERDEN
BİZ DESTAN YAZDIK AMA SİZLER HİÇBİR HAKKIMIZI ALAMADINIZ.ŞUAN BÜTÜN KAMU PERSONELLERİNDEN AZ MAAŞ ALIYORUZ.MİLLET SÖKE SÖKE ALDI.BU ÜLKENİN ÜVEY EVLATLARI BİZ SAĞLIKÇILARMIYIZ.ŞU KRİZ HALİNDE BİLE EŞİT DAVRANAMADILAR.SENDİKA OLARAK BİŞEY YAPAMADINIZ.ALKIŞ DEĞİL ÖZLÜK HAKLARIMIZ DÜZELTİLSİN İSTİYORUZ.
9
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir