Medimagazin logo

Sağlık Sen, iş bırakma eylemini askıya aldı

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, dün yaptıkları açıklamada yapacakları iş bırakma eylemini ve basın açıklamasını şimdilik askıya aldıklarını açıkladı.
Kaynak: AA - Aybüke İnal Kamacı
Sağlık Sen, iş bırakma eylemini askıya aldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Durmuş, yaptığı yazılı açıklamada, tüm Türkiye'de yapılan iş bırakma eylemi ile basın açıklamalarına katılımın oldukça yüksek olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade eden Durmuş, şöyle devam etti:

"Sayın Bakanımıza, sendikamızın meseleye yaklaşımını, sahanın beklentilerini ve sürecin hassasiyetini bizzat paylaştık. Sayın Bakan, sağlık çalışanlarının mağduriyetlerini giderme noktasında çalışma yaptıklarını belirttiler. Ayrıca, sürecin hassasiyetinin farkında olduklarını, neticede sağlık çalışanlarının tamamının yüzünün gülmesi için gayret gösterdiklerini ifade ettiler."

Durmuş, daha önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat Bilgin ve TBMM AK Parti Grup yöneticileriyle görüştüklerini belirterek ardından sendika yönetim kurulunun durumu değerlendirdiğini belirtti.

"İyi niyet göstergesi olarak, yarın yapacağımız iş bırakma eylemini ve bakanlık önünde yapmayı planladığımız basın açıklamasını, şimdilik askıya almış bulunuyoruz." ifadesini kullanan Durmuş, tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını içine alan ücret iyileştirmeleri için mücadeleye devam ettiklerini aktardı.

Haksızlık ve ayrımcılık konusundaki hassasiyetlerini koruduklarını vurgulayan Durmuş, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının tamamını kapsayacak ve herkesi memnun edecek ücret düzenlemesinin yapılması için süreci yakından takip edeceklerini kaydetti.

sağlık-sen
iş bırakma eylemi
basın açıklaması
sağlık bakanı fahrettin koca
Yorum (12)
Mukaddes Hemşire
Ya işte böyle. Doktorlara yapılan zam bize de aynı oranda gelecek, o kadar.
9
Cevapla
Ahmet
Biz Doktorlar demiyoruz ki diğer personeli zam yapılması fakat Doktorlar tüm dünyadaki gibi yüksek ücretle çalışmayı hak ediyorlar bugün devlet hastanelerde hemşireler 8 10 milyara kadar listesi nöbet vesaire ek gelirle Yüksel'e biliyorlar özeldeki üniversite mezunu çalışanlar ne yapacak peki onlar asgari ücretle çalışıyorlar yani şu durumda çok avantajlı olmalarına şükretsinler
13
Cevapla
Hemsire
Kimse grev yapmadi
3
Cevapla
Deniz
Mukaddes artık yeter.Hemşire olduğun bile şüpheli ama hemşire isen mesleğinden çok provakatörlük yaptığın açık.Kime neye hizmet ediyorsun? Her meslek kendi grubunda değerlendirilmeli hemşirelik ile doktorluğu karşılaştırmak zaten hata ki hepimiz biliyoruz ki çalışan hekimlere bir zam yapılmadı bir algı yaratıldı sadece.Ortada hem bir artış yok hemde bu algı ve senin gibi sorumsuz kişiler yüzünden iş barışı bozulmakta.İş barışının bozulması hepimize zarardan başka bir şey getirmez. Sağlık-Sen'e gelince yıllardır yetkili sendika kim? Bu güne kadar yaptığınız toplu sözleşmeler ortada.Ama hata sizde değil ısrarla size yetki veren sağlık çalışanlarında.O yüzden kimse boşa ağlamasın.
52
Cevapla
Tanss
Mukaddes harbi komiksin..Reklam vardi bi.. O ne ozguven o diye..ama yine de devam et böyle.. Takipteyim seni..
18
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir