Medimagazin logo

Sağlık-Sen'den 'kullanılamayan yıllık izinlerin ücreti ödensin' talebi

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Kovid-19 salgını dolayısıyla sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yıllık izinlerini kullanamadıklarını belirterek, "Bu izinler, iş günü esasıyla kullandırılmalıdır.
Kaynak: AA - Yasemin Kalyoncuoğlu
Sağlık-Sen'den 'kullanılamayan yıllık izinlerin ücreti ödensin' talebi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Kovid-19 salgını dolayısıyla sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yıllık izinlerini kullanamadıklarını belirterek, "Bu izinler, iş günü esasıyla kullandırılmalıdır. Mücbir sebeplere bağlı olarak kullanılamayan yıllık izinlerin karşılığında ücret ödenmelidir." ifadesini kullandı.

Sendikadan yapılan yazılı açıklamaya göre, Genel Başkan Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural, Türkiye Büyük Millet Meclisi ( TBMM ) Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Recep Akdağ'ı ziyaret ederek, sağlık çalışanlarının kronikleşmiş temel sorunlarını görüştü.

Komisyon Başkanı Akdağ'a sağlık çalışanlarının sorunları hakkında bilgi veren Durmuş, "Bazı sorunların çözümü yasa gerektiriyor. Meclis bu dönemde sorumluluk olarak, sağlık çalışanlarının yükünü hafifletebilir." önerisinde bulundu.

Salgın dolayısıyla sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yıllık izinlerini kullanamadıklarını belirten Durmuş, "Yıllık izinler, iş günü esasıyla kullandırılmalıdır. Mücbir sebeplere bağlı olarak kullanılamayan yıllık izinlerin karşılığında da ücret ödenmelidir." talebinde bulundu.

Durmuş, sağlık çalışanları nezdinde, "yardımcı" ifadesinin rencide edici bir sorun olduğunu belirterek, 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde, "sağlık hizmetleri ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıfı" tanımındaki "yardımcı" ibaresinin kaldırılması noktasında mutabakata vardıklarını, Komisyonun bu hususta inisiyatif alarak süreci hızlandırabileceği değerlendirmesinde bulundu.

"Tıbbi malpraktis" sorununun da yasa gerektiren konuların başında geldiğine dikkati çeken Durmuş, şunları kaydetti:

"Tıbbi uygulamadan kaynaklı olarak idarece ilgili kişilere ödenen tazminatların sağlık çalışanlarından rücu edilmemesi gerekir. Rücu etmek için açılmış olan mevcut davalardan da feragat edilmelidir. Ayrıca hekimlerin 600 bin lira olan mesleki mali sorumluluk sigortalarının üst limitinin yükseltilerek mağdur olmayacakları bir seviyeye çıkarılması gerekmektedir. Yasada bu hususlara yer verilmesi durumunda tıbbi malpraktis sorunu çözüme kavuşmuş olacaktır."

sağlık-sen
semih durmuş
yıllık izin
recep akdağ
Yorum (4)
türkay özcan
biz insanmıyız aceba olurmu öyle şey, 5 dk da hasta bakar,36 saat çalışır,akşama kadar 100 hasta şiddet tehdit, hatta ölüm.iki yalandan üzüntü kelimesi geçer gider
17
Cevapla
Hasan Akdemir
İsteyenlere yıllık izin kullanmadıklarında da MUCBİR sebep olmadan paraları ödense iyi olmaz mı ? Ya da bakanlık aşırı çalışmaya bağlı ölümlerin olduğu Kore ve Japonya gibi, her yıl çalışanın zorunlu izne çıkmasını da denetleyebilir.
23
Cevapla
Dr.mikro
Recep Akdağ’dan mı talep etmişler :) 30 gün izin izin kullandığım yıl hatırlamıyorum.Kimi yıllar iş yoğunluğu kimi yıllar ise ekonomik nedenlerle izinle hep yarım yamalak. Yaptığınız toplu sözleşme ile 2022 dem itibaren hekimleri maaş artı sabit e mahkum ettiniz.Umut ediyorum önümüzdeki yıl 30 gün izin kullanacağım.
20
Cevapla
Fatma Yirmibes
Kimden talep edilmiş? Recep Akdag'dan! Sağlık çalışanlarının bugünkü vahim durumunun baş sorumlusu olan kişiden! Beni sadece bir gülme krizi tuttu
10
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir