Medimagazin logo

Sağlıkta şiddete İngiltere modeli

Sağlık-Sen Başkanı Memiş, sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarına karşı İngiltere modelinin uygulanabileceğini söyledi. Memiş, “İngiltere’de şiddet uygulayanlar muayene olmak istediklerinde iki kolluk kuvveti eşliğinde hekime görünebiliyor” dedi.
Kaynak: YENİ ŞAFAK - Ahmet Fatih Erturan
Sağlıkta şiddete İngiltere modeli
Sağlık-Sen Başkanı Metin Memiş, 2017’de sağlık çalışanlarına yönelik 14 bin şiddet olayı olduğunu söyledi.
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Genel Başkanı Metin Memiş, son 16 yılda sağlıkta memnuniyetin yüzde 76’lara ulaştığını, sağlığa ulaşılabilirliğin de 2,9’dan 8,3’e yükseldiğini belirtti. Memiş, bir taraftan sağlıkta güzel gelişmeler yaşanırken sağlık çalışanlarına şiddetin kabul edilemez oranlara ulaştığını aktardı. Beyaz Kod uygulamasına gelen şikayetler hakkında bilgi veren Memiş, “2013 yılında 10 bin, 2017 yılında ise 14 bin şiddet olayı olmuş.

TUTUKLU YARGILAMANIN ÖNÜ AÇILSIN

2013-2017 yılları arasında da toplam 60 bin şiddet olayı yaşanırken, bunun 18 bini fiziki 42 bini de sözel şiddet olarak kayda geçmiş” ifadelerini kullandı.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarında yeni bir düzenlemeyle muhakkak tutuklu yargılamanın önünün açılması gerektiğine dikkat çeken Memiş sözlerine şöyle devam etti: “Toplumumuzun sağlık çalışanlarına sahip çıkması lazım. Bununla ilgili olarak İngiltere’de şiddet uygulayanlar kayıt altına alınıyor ve gittiği kurumlarda sisteme ismi girildiğinde bu kişinin şiddet uyguladığına dair bir ibare ortaya çıkıyor. Bu kişiler muayene olmak istediklerinde iki kolluk kuvveti eşliğinde hekime görünebiliyor. Caydırıcılık bakımından bence oldukça iyi bir çözüm. Bunun Türkiye’de uygulanması lazım.”

Memiş, sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlara farklı cezalar verilmesinin de gerektiğini savunarak “Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlar Sosyal Güvenlik Kurumu’nun imkanlarından 6 ay boyunca ücretsiz yararlanmasın. Sağlık hizmetlerini aciller dışında kendi cebinden karşılasın. Bu caydırıcılık bakımından önemli bir adım olur. Bir de hastanelere X ray cihazlarının konulması lazım. Çünkü kalabalık olan, kimin girip çıktığı belli olmayan sağlık kurumlarına kesinlikle bu cihazların olması lazım” diye konuştu.

beyaz kod
saglik calisanlarina yonelik siddet
ingiltere modeli
Yorum (5)
Hakan
İnsanlar doktordan şikayetçi olmaya teşvik ediliyor İmer dimer derken Arada birde erkek bozuntusu çıkıyor kendi ceza kesmeye kalkıyor Şikayet yolunu bu kadar açarsan insanlar hoşuna gitmeyen her şeyin suç olduğunu sanıyor Çocuğunuz kardeşini şikayet edince 2 kere ifadesini alın evde şikayet ve kavga hiç bitmez Bu durum devletin bilinçli şekilde insanları doktorakarşı kışkırtma politikasının sonucudur
70
Cevapla
Dr
Geçiniz o işi.. Ülkede şiddet uygulayan kesim belli.. Sayıları fazla.. Oy toplanılan kısım da bu kesim.. Hiçbir hükümet bu kesim nedeniyle kendi ayağına sıkmaz.. En fazla gazları alınır gönderilir.. Yapılsaydı bugüne kadar neler yapılırdı.. Bu yüzden geçiniz o işi..
63
Cevapla
Orhan gediz
Sayın Memiş hakikaten söylediklerinize inaniyormusunuz gercekten merak ediyorum :)) Memnuniyetle beraber siddetin artmasi , severim de döverim de anlayisiylami ilgili acaba :) yoksa bi katakullimi var ?. Bence cevabi cok iyi biliyorsunuz da iste boyle beynelminel idareten arada derede velhasilkelam uykum geldi . İyi geceler tatli ruyalar, uyuma lutfuna sahip saglikci koledaslarim :)
13
Cevapla
fly
sağlıkta memnuniyet artıyo ama şiddet tavan yapmış..ironiye gel :)
7
Cevapla
Fatma Yirmibeş
Sendikacılıkta da İngiltere modeli istiyoruz :)
10
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir