Medimagazin logo

Türk Sağlık-Sen: Doktorlara yapılan zam tüm sağlık çalışanlarını kapsasın

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, doktorlara yapılan zammın diğer sağlık çalışanlarını da kapsamasını istedi.
Kaynak: AA - Ahmet Sertan Usul
Türk Sağlık-Sen: Doktorlara yapılan zam tüm sağlık çalışanlarını kapsasın
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Ankara Şehir Hastanesi önünde toplanan sağlık çalışanları, doktorların maddi haklarının iyileştirilmesine yönelik düzenlemenin diğer sağlıkçıları kapsamamasına tepki gösterdi.

Kahveci, burada yaptığı açıklamada, Kovid-19 salgınıyla geçen yaklaşık 2 yıllık sürede tüm sağlık çalışanlarının özveriyle çalıştığını vurguladı.

Salgına karşı mücadele ederken hayatını kaybeden sağlık personeline Allah'tan rahmet, ailelerine sabır dileyen Kahveci, "Buradan, Bakanlık ve hükümete bir çağrı yapıyorum; hayatını kaybeden arkadaşlarımızın hakkını mutlaka teslim edelim, onların ailelerine, çocuklarına hep birlikte sahip çıkalım, onları şehit statüsüne alalım." dedi.

Kahveci, doktorların maddi haklarının iyileştirilmesine yönelik düzenlemenin diğer sağlıkçıları kapsamamasını eleştirerek, "Doktorlarımız zammı hak ediyorlar, yapılsın, bir itirazımız olamaz. Bizim itirazımız, sağlık çalışanlarının bu artışın kapsamı dışında bırakılmasınadır. Çünkü tüm sağlık çalışanları ekonomik sıkıntı yaşamaktadır, tüm sağlık çalışanlarının ücretleri erimiştir, alım gücü azalmıştır." ifadelerini kullandı.

 

 

"Tüm sağlık meslek mensuplarının ücretlerinde artış yapılmalıdır"

Bu durumun görmezden gelinmesini kabul edemeyeceklerini vurgulayan Kahveci, "Haklı talebimiz çok nettir. Tüm sağlık meslek mensuplarının ücretlerinde artış yapılmalıdır. Bu durum mutlaka düzeltilmeli, kayıplar telafi edilmelidir. Dün, bir günde hem açıklanıp hem de Meclisten geçirilen düzenleme eksik kalmıştır, yanlış yapılmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Kahveci, AK Parti ve MHP grup başkanvekilleri ile görüştüğünü belirterek, "Önümüzdeki günler içinde bu haksızlığı gidermek için sayın Bakan ile görüşeceğim." dedi.

"Tek kalem maaş istiyoruz"

"Sağlık çalışanları için döner sermaye sisteminin iflas ettiğini" dile getiren Kahveci, "İflas etmiş bir ücret politikasını devam ettirmenin hiçbir anlamı yoktur. Biz tek kalem maaş istiyoruz, insanca yaşayabileceğimiz bir maaş istiyoruz." diye konuştu.

Kahveci, sağlık çalışanları arasında ayrım yapılmaması gerektiğini anlatarak şunları kaydetti:

"Lafa gelince, 'Sağlık hizmetleri ekip işidir, hepsini alkışlıyoruz.' demekle olmuyor. Külfette ortak oldukları gibi bir hak verilirken adaletli davranılmalıdır. Yani külfette de nimette de ortak olunmalıdır. Çalışma barışını bozacak, sağlık çalışanlarının ihtiyaçlarını yok sayarak, zamda adaletsizlik yaparak bir milim ilerleme sağlanmaz, aksine sağlık hizmetlerine bu tür işler zarar verir."

Önder Kahveci, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan, tüm sağlık çalışanlarının maddi haklarının iyileştirilmesine yönelik düzenlemelerin yapılması için çaba sarf etmesini isteyerek, bu konudaki mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti.

türk sağlık-sen
doktor
zam
sağlık çalışanları
hekim
Yorum (1)
dr.hesap uzmanı
BU ARADA HERKES EN AZ 10 YIL, ZOR ŞARTLARDA OKUYAN UZMAN DOKTORLARI GÖZÜNE KESTİRMİŞ. Yakın zamanda 36 saat nöbet tutan doktorumuzu kazada kaybettik, balık hafızalıyız. Yahu Aynı zam diş hekimlerine de geldi kimseden itiraz olmadı...kimse vay bu diş hekimlerine niye bu kadar zam yapıldı demiyor. 4 yıl okuyan hakim 18.000 tl, 4 yıl açıköğretim okuyan banka müdürü 25.000 tl 4 YIL OKUYAN Kaymakam 18.000 tl, 4 yıl okuyan öğretmen yeni zamla 10.000 tl ( bu arada 2000 tl öğretmene ek zam yapılacak kimse den tık yok) alacaklar. insaf yahu, ayrıca doktorların maaşına gelen 1 kuruş zam yok gelen zam sabit ek ödemelerin artırılması performansa dayalı ek ödemeden mahsup edilmesi olayıdır. yani bir ek ödeme diğer ek ödemeye aktarılmıştır. Pratikte artan gelirimiz sadece 1200 tl dir. yani hala hakimlerden banka müdürlerinden daha düşük maaşımız olacak. insaf...hemşirelerin maaşı düşükse doktorlar mı suçlu bu durumdan, sendikaların üye profilinin %90 ı sağlık memuru ve hemşirelerden oluşuyor, SENDİKALAR, yüz milyonlarca lira üye aidatı topluyor.
7
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir