Medimagazin logo

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı: Sağlık çalışanlarına ücret artışı ile ilgili düzenlemeler gündemde

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla "Yarın TBMM’de sağlık personellerinin ücretleri ile ilgili bir düzenleme yapılacak. Sağlık çalışanlarını memnun edecek bir ücret artışının çıkmasını bekliyor ve ümit ediyoruz" dedi.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı: Sağlık çalışanlarına ücret artışı ile ilgili düzenlemeler gündemde
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Geçtiğimiz gün asistan doktorların ve uzman doktorların maaşına yapılan 2 bin 500 ile 5 bin TL zam kararının ardından sağlık çalışanları, kendi maaşlarında artış yaşanmamasına tepki gösterdi. Sağlık sendikaları zam yapılmamasına tepki göstererek tüm Türkiye'de iş bırakma eylemi başlattı. 

Tepkilerin büyümesinin ardından Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bugün TBMM'de yapılacak olan düzenlemeler ile sağlık çalışanlarına ücret artışı yapılacağını duyurdu.

"Bugünkü haklı tepkimiz, sonrasında TBMM’de ve Cumhurbaşkanlığı nezdinde yaptığımız görüşmeler sonuç verdi. Yarın TBMM’de sağlık personellerinin ücretleri ile ilgili bir düzenleme yapılacak. Sağlık çalışanlarını memnun edecek bir ücret artışının çıkmasını bekliyor ve ümit ediyoruz."

sağlık çalışanları
zam
hekim
ücret artışı
türk sağlık-sen
önder kahveci
Yorum (17)
Hemşire Mukaddes
Aklın yolu bir, bir zahmet yapın lütfen. En az doktorlarınki kadar olmalı.
7
Cevapla
Dr Osman
En az doktorlara geldiği kadar olsun demiş hemşire hanım. Tabii ki gelsin daha fazlası olsun. Ama merak ettim doktorlara ne kadar zam gelmiş acaba. 4133 tl olan DSSÖ ödemesi 5000tl olacak deniyor yani %20 oranında. Peki hekim dışı personellin ocaktaki DSSÖ oranına ne kadar zam geldi? %20. Agustosta belli oldu. Yani aslında yapılan zam oranı aynı. Bir de şu en az lafına. Neden aynı oranda değil. Neden en az drların ki kadar olsun. Neyiniz fazla doktorlardan. En az drlarınki kadar olsun. Niye kendinizi drlardan daha üstün görüyorsunuz.
58
Cevapla
ismek
çoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooook kırıldık sağlıkkkkkkkkkkkkkkkkkk bakanına oooooooooooo bilir neden
0
Cevapla
Murat MURAT
En az doktorlara yapılan zam ve üst sınırı kadar Sağlık Personellerine ' Ebe,Hemşire,Sağlık Memuru,ATT,Paramedik,Labaratuvar ve Röntgen Teknikerleri vb.' TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARINA Seyyanen zam yapılmasını talep ediyoruz. Her meslek kutsaldir ve hak ettiği değeri ve parayı hak eder. Saygı duyacaksınız
11
Cevapla
ömer
Hekim dışı sağlık personellerinin kendilerini hekimle bir tutup aynı maaşı istemelerini anlamak mümkün değil.Bir uzman çavuş ben niye albay maaşı almıyorum demiyor ,ya da bir mübaşir hakim maaşı istiyorum demiyor.Kusura bakmayın ama herkes haddini hududunu bilecek.
72
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir