Medimagazin logo

'Yıpranma payı, tüm sağlık çalışanlarını kapsamalı'

Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş, tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde yıpranma payı çıkana kadar Sağlık-Sen olarak bu konuda mücadele vermeye devam edeceklerini söyledi.
'Yıpranma payı, tüm sağlık çalışanlarını kapsamalı'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının fedakarlıklar göstererek vatandaşa hizmet verdiğini hatırlatan Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş, vatandaşın sağlık hizmeti alımı ve memnuniyetinin 2002 yılından günümüze büyük bir artış gösterirken sağlık çalışanlarının istihdam ve çalışma koşulları konusunda sıkıntılar çektiğini belirtti.

Sağlık çalışanları için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2014 yılındaki Sağlık-Sen programımızda yaptığı konuşmayı hatırlatan Metin Memiş sözlerine şöyle devam etti:

“Sayın Cumhurbaşkanımız; “sizler umudun adısınız” diyor “her birinizden tek tek Allah razı olsun diyorum. Her birinize tek tek teşekkür ediyor, iyi ki varsınız diyorum…” ifadelerini sizler için kullanıyor.”

Konuşmasında Cumhurbaşkanının sağlık personeline yıpranma payı sözü verdiğini verdiğini hatırlatan Memiş, bürokratların sağlık çalışanlarının hakkı olan yıpranma payı konusunda harekete geçmediklerini ifade etti. Yıpranma payının sağlık çalışanlarının en temel haklarından biri olduğunu belirten Memiş, tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde yıpranma payı çıkana kadar Sağlık-Sen olarak bu konuda mücadele vermeye devam edeceklerini söyledi.  

yıpranma payı
sağlık sen
Yorum (3)
dr.mikro
Eski MEMUR-SEN,SAĞLIK-SEN genel başkanları şimdi iktidar partisi milletvekili.Kaç kere başbakan,sağlık bakanı söz verdi hatta dönemin sayın başbakanı 2012 yılinda talimat verdi sonuç elde var sıfır.Diğer meslek kollarında defalarca iyileştirme yapıldı.Neyin takipcisi oldunuz herşeye en az %15-20 zam gelirken buyume oranın %11 oldugu ülkede %4 zamma imza attınız.Belki bir dahaki secimde siz milletvekili olcaksıniz ama ben hala bu sendikaya üye olan meslektaşlarımi anlamakta zorlanıyorum....
69
Cevapla
Yavuz
Emekli hekimlerin maaşları en az Hakim-Savcı-Albay emeklisi kadar olsun, bunun için de ek gösterge 7000 olmalı. Ek ödemesiz kurumlarda mağdur edilen hekimlere, SGK ve TSK hekimine verilen Ek Denge Tazminatı oranında % 700 verilsin ki adalet belki biraz sağlanabilir.
5
Cevapla
Su
Ek ödeme emekliğe lütfen yansıtılsın 60 yaş üzeri performansı düşen sağlık çalışanları emekli olsun herkese rahat ve verimli çalışsın çünkü maaş yarıya düştüğü için kimse gitmek istiyorum
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir