Medimagazin logo

Bakanlık: Hemşireler sekreter olarak çalıştırılmasın

Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Hasan Çağıl, illerdeki kamu hastaneleri birliği genel sekreterlerinden, sayıları yetersiz olan hemşirelerin sekreterya olarak çalıştırılmamasını istedi.
Bakanlık: Hemşireler sekreter olarak çalıştırılmasın
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA-Çağıl, hemşirelerin görevlendirileceği yerler ve nöbetleriyle ilgili illerdeki kamu hastaneleri birliği genel sekterlerine genelge gönderdi.


Eskiden "başhemşire" unvanıyla çalışan sağlık bakım hizmetleri müdürlerinin görevlerini bu tanım çerçevesinde yapmalarının sağlanması gerektiğini belirten Çağıl, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Taşra Teşkilatı Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönerge'deki sağlık bakım hizmetlerinin tanımını hatırlattı.

-"Sekretarya olarak çalıştırılamazlar"-

Hemşireliğin profesyonel bir meslek olduğunu, görev, yetki ve sorumluluklarının da yönetmelikle belirlendiğini ifade eden Çağıl, hemşirelerin görev alanı dışındaki birimlerde ve polikliniklerde sekretarya olarak çalıştırılmaması konusunda daha önce talimat gönderdiğine dikkati çekti.

Yapılan incelemelerde, hastanelerde bu konuda aksaklık tespit edildiğine işaret eden Çağıl, hemşire sayısının yetersizliği göz önünde bulundurularak yoğun bakım ünitelerine öncelik verilerek klinik hasta sayısı, hasta profili ve yatak doluluk oranları dikkate alınarak tekrar sağlık iş gücü planlaması yapılmasını istedi.

Sağlık tesislerine bağlı semt polikliniklerinde hizmet veren hemşire, ebe ve hemşire yetkisi alan sağlık personelinin, tüm sağlık çalışanlarıyla eşit haklara sahip olduğunu vurgulayan Çağıl, hakkaniyetli bir çalışma sistemi oluşturulması için yasal engeli olmayan, semt polikliniklerinde görevli tüm sağlık personelinin nöbete dahil edilmesi gerektiğini kaydetti.

bakanlık:
hemşireler
sekreter
olarak
çalıştırılmasın
Yorum (38)
ats2
valla bizimkilerin hepsi torpilli akşama kadar yan gelip yatıyo, zavallı asistan kardeşlerim de sekreterliğin alasını yapıyo..yarattığınız sistemin er geç altında kalacaksınız..
0
Cevapla
cengiz
Konuşmak kolay.peki yeterli sayıda tıbbi sekreterin varmı?
0
Cevapla
Fylmz
Ben sonuna kadar destekliyorum.Kendi mesleğimizi icra edemez hale geldik...Başka işleri yapmaktan.Bazıları mevcud sistemin bozulmasından rahatsız.Çünkü alışkanlıklardan kolay kolay vazgeçemiyor insan.
0
Cevapla
bulut
Ben bir hemşire olarak sabahlara kadar tek başıma karma bir serviste nöbet tutarken kurumumuzda bir çok hemşire-ebe muhasebede, veznede, personel bölümünde, satın almada, döner sermayede ve sayamadığım bir çok yerde memurluk yapıp hemşire maaşı, hemşire ek ödemesi ve hemşire yıpranması almaktadırlar. Bu duruma göz yuman idarecilere ve bu şekilde çalışmayı benimsemiş sağlıkçı arkadaşlara hakkımı helal etmiyorum.
0
Cevapla
ihsan
Yahu tamam hemşire yapmasın da doktor neden yapıyor?
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir