Medimagazin logo

Özelleştirme sonrası hastane yemekhanelerine yönelik şikayetler artıyor

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Türkiye genelinde devlet hastanelerinin yemekhanelerinde yapılan özelleştirmelerle, yemeklere ilişkin şikâyetlerin arttığını belirtti
Kaynak: Cumhuriyet - Sarp Sağkal
Özelleştirme sonrası hastane yemekhanelerine yönelik şikayetler artıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Cumhuriyet Gazetesi'nden Sarp Sağkal'ın haberine göre, Diyarbakır Gazi Yaşargil Devlet Hastanesinde çalışan sağlıkçılara verilen yemekten böcek çıktığına ilişkin haberlerin ardından, devlet hastanelerinin yemekhanelerinin özelleştirilmesi konusu gündeme geldi. Konuya ilişkin Cumhuriyet’e konuşan CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Türkiye’de çok sayıda hastanenin yemekhanelerinin özelleştirilmeye başladığını belirtti. 

Özelleştirmelerle yemeklere ilişkin şikâyetlerin arttığını aktaran Gök, şu değerlendirmeleri yaptı: 

“Bir hastanede verilen yemeklerde böcek türü sağlığa zararlı şeylerin çıkması bir hak ihlalidir. Diyarbakır’da saptadığımız bu olay çok somut bir örnektir. Bununla ilgili Türkiye genelinde hastanelerden de benzer şikâyetler duyuyoruz. Bu özelleştirme sağlık hakkının nasıl feda edildiğinin göstergesidir. Pandemi döneminde bağışıklığın güçlendirilmesi, sağlığın korunması açısından birinci derecede önemli olan yemeğin böylesine zararlı sunulması ve buna göz yumulması başta sağlık çalışanları ve hastaları olmak üzere tüm sağlık sistemimizi tehdit etmektedir” 

BAKANA SORU ÖNERGESİ

Konuyu Meclis gündemine de taşıyan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Gök, “2002-2021 döneminde özelleştirilen hastane yemekhanelerinin sayısını yıllık temelde ve illerimize göre açıklar mısınız? 2002-2021 döneminde özelleştirilen hastane yemekhanelerinin ihale bedellerini açıklar mısınız? 2002-2021 döneminde özelleştirilen hastane yemekhanelerinde çıkan yemekler sebebiyle rahatsızlanan sağlık çalışanlarının ve yurttaşlarımızın sayısı nedir” sorularını yöneltti.

yemekhane
ozellestirme
yemek
diyarbakir
pandemi
Yorum (1)
Hasan Akdemir
Devlette çalıştığım 15 yıl boyunca yemekhanede yapılan yemeklerden böcek ve ne olduğunu anlayamadığımız pek çok yabancı madde çıkıyordu ve işin ilginci özelleştirme kapsamına geçildiğinde bunlar çok belirgin azalmış ama tamamen yok edilememişti. Özel veya devlet farketmez, mutfakta sıkı denetim şart.
10
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir