Medimagazin logo

Resmi Gazete'de yayımlandı! Sağlık Bakanlığına yönetmelik değişikliği

Sağlık Bakanlığına bu yıl çeşitli hizmetler için alınacak işçilerin sınava tabi tutulmaksızın kura ile belirlenebilmesine ilişkin, yönetmelik değişikliği yapıldı.
Kaynak: AA - Muhammed Nuri Erdoğan
Resmi Gazete'de yayımlandı! Sağlık Bakanlığına yönetmelik değişikliği
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile, Sağlık Bakanlığında istihdam edilecek işçilere yönelik düzenleme yapıldı.

Buna göre, 2022'de Sağlık Bakanlığında istihdam edilmek üzere temizlik hizmetleri, güvenlik ve koruma hizmetleri, bakım ve onarım hizmetleri ile diğer hizmetler için alınacak işçiler, sınava tabi tutulmaksızın doğrudan noter huzurunda kurayla belirlenebilecek.

Bu durumda, öncelikliler de dahil olmak üzere talep şartlarına uygun tüm başvuru sahipleri arasından açık iş sayısı kadar asıl ve asıl sayı kadar da yedek aday doğrudan kurayla seçilecek.

Sağlık Bakanlığınca yapılacak değerlendirme neticesinde, asıl adaylardan gerekli şartları taşımayanların yerine, sırasıyla, aranan şartları haiz yedek adaylar işe alınacak.

sağlık bakanlığı
işçi
kura
yönetmelik değişikliği
Yorum (22)
cek cak dr
tüm hekim ve sağlık çalışanı arkadaşlarım;....demokratik hakkımızı medimagazin ve buna benzer platformlarda kullanarak, özlük haklarımızın geri iadesi için sürekli gündem oluşturmalı ve bu haklarımızı gündemde tutmalıyız hep!....ben biliyorumki görev motivasyonumuzda inanılmaz bir düşüş var!......
31
Cevapla
Erdem Oran
Hekim ve sağlık çalışanları maaşlarına zam yapılacağı bol reklamla, müjdelerler haber verildiği halde üzerindem bir buçuk ay geçti hala tık yok? Kim engelliyor acaba bilen var mı?
86
Cevapla
Yaşar Güler
Erdem kardeşim, bugün Meclis’te Hekim kökenli MV leri bu konuda bir açıklama yapacak. Bütün hepsi ve muhalefetteki MV tam destek veriyor, “Biz tam kadro hazırız, getirin derhal imza atıp torba kadroya koyalım, süreç hızlansın” diyorlar. İnler, cinler, şeytanlar engel olmazsa dananın kuyruğu kopar.
68
Cevapla
ftr
KOYUNUN OLMADIĞI YERDE KEÇİYE ABDURRAHMAN ÇELEBİ DERLER
7
Cevapla
Mesleki
Çok eskiye gitmeye gerek yok geçen yıl toplu sözleşmede Sağlık-Sen marifeti ile hekimlere kazık atıldı. Hekimlerin ek ödemesi 2022 Ocak tan itibaren 3-4 bin TL düşecek.5 bin TL zam olarak duyurulan aslında maaş zammı değildi bu mağduriyeti gideriyordu var olan toplam geliri koruyordu destek olacaklarına ortalığı ayağa kaldırdılar ve mecliste tüm partilerin oy birliği ile kabul edilen düzenleme sanayi komisyonuna geri çekildi ve iptal edildi. Bu da 2.kazıkları oldu. Şimdi soruyorum hala Sağlık-Sen üyesi olan hekim arkadaşlar o sendikada ne işiniz var? İstifa etmeniz için daha ne olması lazım. Google yazın memur sendika istifa formu ek3 çıkar ondan çıktı alıp 3 adet imzalayın kurumunuza verin olay bu kadar basit. Artık mesleki dayanışma ile meslek örgütü ve hekim sendikalarında birleşme vakti. Her geçen gün kötüye gidiyoruz. Lütfen artık bir birimizin performansını vs. konuşmaktan vazgeçip birlikte dayanışma ile hareket edelim.
21
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir