Medimagazin logo

Sahte hemşire için bakanlık devreye girdi

Sağlık Bakanlığı'nın denetimlerinden kaçtığı ve ameliyathanenin nöbetçi listesini değiştirdiği belirlenen İsmail T.'yle ilgili hem Bakanlık hem özel hastanelerden sorumlu İstanbul Sağlık Hizmetleri Başkanlığı soruşturma başlattı.
Kaynak: Sabah
Sahte hemşire için bakanlık devreye girdi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Çok sayıda ünlü ismin ameliyatına giren sahte hemşire ve hastaneyle ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne de (CİMER) başvuru yapıldı.


Sahte hemşire skandalı... 10 yıldır ünlülerin ameliyatına giren hemşire diplomasız çıktı!


ORTADAN KAYBOLDU
Bu arada özel hastanenin Altunizade'de bulunan şubesine dün sabah gelen İsmail T., foyasının ortaya çıktığını anlayınca sırra kadem bastı. Hastanede kriz masası oluşturuldu. Hastane yönetiminin de İsmail T.'nin hemşirelik okulu mezunu olmadığı bilgisini basına kimin sızdırdığını öğrenmek için bazı çalışanlarla görüştüğü belirtildi. Doktorların ameliyathaneden sorumlu hemşire ve yönetime, "İsmail hemşire değilse neden ameliyatlara giriyordu?" diyerek tepki gösterdikleri öğrenildi.

sahte hemsire
hastane
cimer
altunizade
ozel hastane
Yorum (3)
bozeren
Çok ilginç.. Hastane yönetimi olay hakkında özür veya telafi veya çeki düzen verme yerine, bu bilgiyi basına kimin sızdırdığını araştırıyor. devlet dairelerindeki eleştirdiğimiz anlayış, özelleri de sarmış durumda..
26
Cevapla
hasan
Bence hemşirelik liselerini tekrar faaliyete geçirmemiz gerekiyor. Erken yaşlarda el becerisi gelişen hemşirelerin çok başarılı hizmetler verdiğini gördüm. Bizlerin doğumlarını yaptıran bu fedakar insanları unutmayalım. Yıllar süren bir fakülte hayatından sonra el becerisi geliştirmek maalesef biraz zor oluyor. İsmail denilen delikanlı'da birçok ameliyata girmiş, zannedersem kendini de yetiştirmiş, cerrahların tercih etmesine bakılırsa el becerisi de galiba iyi. İnsanları harcamak yerine sahip çıkmamız gerekiyor. Bu delikanlıya bakanlık bir süre eğitim verirse hem diploma sahibi olup hem de hizmetlerine devam etmesi sağlanabilir. Yeteneği olan insanlarımızı harcamayalım, onları çalıştıkları hekimlere sorarak gerçekleri ortaya çıkaralım.
5
Cevapla
nur k.
hemşirelik bir meslektir ve eğitim gerektirir. Diplomasız çalıştırılamaz ki ameliyathane sterilizasyon bilgisinin ve enfeksiyon kontrolünün sağlanmaya çalışıldığı en riskli alan.. İşçi olsa anlarım usta çırak ilişkisi kurulsun! diplomanın sorgulanması lazımdı noterle... ihmal var. Göz yumulamaz. meslek lisesi konusuna gelince hastane gibi bedensel ve ruhsal açıdan riskli alanlarda çocukların çalıştırılmasına karşıyım.
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir