Medimagazin logo

Maliye Bakanı Şimşek'ten hemşirelere müjde

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, hemşire yetersizliği tespit edilen üniversite hastanelerine 2 bin adet sözleşmeli hemşire pozisyonunun verileceğini açıkladı.
Maliye Bakanı Şimşek'ten hemşirelere müjde
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 Maliye Bakanı Mehmet Şimşek,  hemşire yetersizliği tespit edilen üniversite hastanelerine 2 bin adet sözleşmelihemşire pozisyonunun verileceğini açıkladı.

Maliye Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Şimşek, üniversite hastanelerinin hemşire sayılarının desteklenmesi ve sağlık hizmet sunumunun kalitesinin artırılması amacı ile yatak sayısı ve doluluk oranı, yoğun bakım üniteleri, ameliyathaneler ve acil servislerin kapasiteleri dikkate alınarak, Sağlık Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı arasında bir çalışma yapıldığını belirtti.

Şimşek, söz konusu çalışma sonucunda, 2013 yılında hemşire yetersizliği tespit edilen üniversitelere 657 sayılı Kanunun ilgili maddesi uyarınca 2 bin adet sözleşmeli hemşire pozisyonunun verilmesinin uygun bulunduğunu kaydetti.

maliye
bakanı
şimşek'ten
hemşirelere
müjde
Yorum (4)
yesdoctor
tamam herşey çözüldü artık ne büyük müjde verdi sayın maliye bakanı, bravo helal sana...
0
Cevapla
hüsniye gül
izmir eğitim hast de hemşireyim havuzdan ücret alıyoruz bazı doktorlar saat 5 den sonra hasta bakınca bizim paramız azalıyor hatta gündüz hast bile kapatıldı uzman doktor baksa problem değil emeğinin hakkı fakat bir adet nöbetçi asistan geliyor yarım saat duruyor 7-8 kişinin namına ordaolmayanlar namına işlem yapıp para kazandırıyor ve bizim hemşirelerin aldığı para azalıyor lütfen adı açılan polk. de uzman dursun hakketsin canım yanmaz
0
Cevapla
F.Yılmaz
Maliye Bakanı güzel yönde tespit yapmış.Yıllarca az sayıda hemşire ile çok iş yaptırmak isteyen üniversite hastanelerinin zihniyetini fark etmiş.Bizim için müjde oldu.Demek ki bazı şeyler değişiyor artık.
0
Cevapla
fatma şeker
aynı durum izmir tepecik eğitim ve araştırma hastanesinde söz konusu hiç bir uzman 5 ten sonra durmuyor nöbetçi asistan bakıyor oda erkenden kapatıyor uzman tek kalsın havuzdaki para azalmaz
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir