Medimagazin logo

"Sağlık personeli önceden üniversite hastanelerini tercih ediyordu..."

Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Abdulbaki Tekin, üniversite hastanelerinin az çalışanla çok yoğun çalışma saatleri olan bir kurum haline getirildiğini ve önceki yıllardaki cazibesini yitirdiğini söyledi.
"Sağlık personeli önceden üniversite hastanelerini tercih ediyordu..."
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Tekin, bir restoranda üyelerle birlikte gerçekleştirilen toplantının ardından yaptığı konuşmada, tıp fakülteleri hastanelerinde çalışan sağlık personellerinin diğer sağlık kurumlarında çalışan personele nazaran daha mutsuz ve huzursuz çalıştıklarını öne sürerek, çalışanların en kısa sürede bu kurumlardan ayrılmak istediğini savundu.

Tıp fakültesi hastanelerinin bir zamanlar sağlık personelleri tarafından en çok tercih edilen kurumlar olduğunu ifade eden Tekin, şöyle konuştu:

"Ancak şu anda Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerin gerisinde kaldılar. Bunun nedeni çalışanlar arasında ayrımcılığın sebebi olan, çalışma barışının olmayışı. Üniversite hastaneleri az çalışanla çok yoğun çalışma saatleri olan bir kurum haline getirilmekte ve önceki yıllardaki cazibesini yitirmektedir. Netice olarak, tıp fakültesi hastanelerinde personel yetersizliğinden kaynaklanan sıkıntılar doğmaktadır. Çalışanların iş yükü ve nöbetleri diğer kurumlara göre fark edilir düzeyde daha fazladır. Yıllardır bu hastanelere personel ataması yapılmaması, emekli olanların yerine yenileri gelmemesi personel açığını daha da büyütmüştür. Ayrıca, personel açığı tayin ve atamalarda büyük sıkıntılar yaşanmasına sebep olmuştur. Eş durumu ve öğrenim durumundan tayin isteyen bir personel dahi tayinini yaptıramamakta ve toplumumuzun temelini oluşturan ailelerin parçalanmasına kadar gitmektedir. Bizler bu personel açığının bir an evvel kapatılmasını ve üniversitelerin çalışma açısından eski parlak zamanlardaki gibi daha tercih edilebilir kurumlar haline getirmek için elimizden geleni yapacağız. Tabi bunu yapabilmemiz elbette üniversitelerimizle beraber el ele çalışmakla mümkün olacaktır."

"sağlık
personeli
önceden
üniversite
hastanelerini
tercih
ediyordu..."
Yorum (4)
Uzman Hekim
Bunun nedeni sağlı bakanlığındaki kalitesizliğin performans mantığıyla üniversitelere yayılması olabilir mi? Ya da tam gün nedeniyle üniversitelerde kaliteli elemanların kalmaması ya da? Perşembenin gelişi çarşamba'dan belliydi, gelecek te bugunden belli. Kalitesiz bir ortamda yüzbin nüfusun olduğu bir ildeki Tıp Fakültesinden mezun kalitesiz hekimlerin elinde öleceğiz.
0
Cevapla
performanskurbanı
sen üniversıte hastanesınde çalışan bır öğretım görevlisi olup pratısyenden daha az para kazansan mutlu olurmusun??
0
Cevapla
Cemil
recep akdağ ın kulakları çınlasın universite duşmanıydı Helal olsun Üniversitelerle iyi savaştı ve onları bitirdi
0
Cevapla
Hamuş
ELLERİNİZE SAĞLIK bu ülkeyi bu duruma sizin desteklediğiniz AKP hükümeti getirdi. Üniversite hastaneleri bu hale gelmiş ise bunda en büyük suçlu AKP hükümeti ve eski sağlık bakanıdır. Kendilerini desteklemedikleri için üniversiteleri bitirmek için and etmişcesine üniversitelere saldırdılar ve sonunda olan oldu. Daha 2 ay önce bir üniversitenin kalp nakli akreditasyonu iptal edildi. Sebebi 2012 yılında yeterli sayıda yapılmamış olması. Nasıl yapılacaktı yapacak hocalar tam gün ile ve uygulanan ücret politikası ile dışarı özellere kaçmışken kim yapacaktı ameliyatı? Tam güne evet ama önce insanlara dışarıda verilene yakın ücret verinde insanlar dışarıyı tercih etmesin!!!
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir