Medimagazin logo

Ameliyathane bu sefer Ayaz için hazırlandı: Köpeğin 2 gözüne de lens yerleştirildi

Mardin'de göz doktorları bir köpeğe katarakt ameliyatı yaptı
Kaynak: AA
Ameliyathane bu sefer Ayaz için hazırlandı: Köpeğin 2 gözüne de lens yerleştirildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Mardin'de göz doktorları bir köpeğe katarakt ameliyatı yaptı.

Mardin Büyükşehir Belediyesine bağlı Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ekipleri, Merkez Artuklu ilçesi Nur Mahallesi'nde bir sokak köpeğinin dengesiz hareketleri olduğu ihbarı üzerine hayvanı merkeze getirdi.

Yapılan muayenesinde köpeğin 2 gözünde de ileri derecede katarakt olduğu tespit edildi. Durumun iletilmesi üzerine göz doktorları Gülistan Oyur, Leyla Hazar ve Şule Barman Kakil, veteriner hekimlerle birlikte merkezdeki hayvan hastanesinde "Ayaz" ismi verilen köpeğin gözlerini ameliyat etti.

Yaklaşık bir saat süren başarılı operasyonda köpeğin gözlerine lens takıldı.

Merkez sorumlusu Nurettin Bozdağ, bir ihbar sonucu Artuklu Üniversitesi kampüsü civarından aldıkları 6-7 yaşlarındaki bir köpeğin gözlerinin görmediğini fark ettiklerini söyledi.

Köpeğin sağlık açısından herhangi bir sorunun bulunmadığını, sadece gözlerinden bir sıkıntı yaşadığını belirlediklerini kaydeden Bozdağ, "Burada ameliyat edildi. Göz doktorları köpeğin 2 gözüne de lens yerleştirdi." dedi.

Göz doktoru Gülistan Oyur ise daha önce böyle bir deneyiminin olmadığına işaret ederek, "İnsanlarda yapılan operasyonun bir benzeri. Her 2 gözde ileri seviyede katarakt vardı." ifadesini kullandı.

Doktor Leyla Hazar da ilk kez bir köpeğin katarakt ameliyatına katıldığını dile getirdi.

katarakt
göz doktoru
köpek
sokak hayvanları
Yorum (3)
akif küpeli
Tebrikler.Güzel bir deneyim olmuş:)))
1
Cevapla
cansu akdogan
bu ameliyatları yapabilen veteriner hekimler varken tıp hekimlerinin yapması etik açıdan tartışmalı bir konu. ben bir veteriner hekim olarak, doktorlar ile birlikte sokaktaki evsiz çocuk ve yaşlıların sağlık sorularını teşhis ve tedavi etsem haber mi yapılırdım yoksa dava mı edilirdim acaba :)
8
Cevapla
yunus ayma
öncelikle kanun ne diyarsa o!.. yani kanunlar/ ki avurpadan alınmıştor, bir tıp doktorunun hayvana müdahalesine izin veriyor mu? bir doktor olarak ben buna karşıyım. veterinerin de insanlara müdahale etmesine karşıyım. zannediyorum kanunlar da karşı. o doktorlar aleyhinde savcılığa suç duyurusunda
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir