Medimagazin logo

Ankara Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı: Sokak hayvanlarının yaşadığı şiddet milli mesele olarak görülmeli

Ankara Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, yaşanan hayvan ölümleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tanrıverdi, sokak hayvanlarının yaşadığı şiddetin milli mesele olarak görülmesi gerektiğini söyledi
Kaynak: Yeni Şafak
Ankara Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı: Sokak hayvanlarının yaşadığı şiddet milli mesele olarak görülmeli
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Ankara Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Dün gece geç saatlerde Ankara’nın Batıkent bölgesinde çok sayıda sokaklarda yaşamak zorunda kalan hayvanın zehirlenerek öldürüldüğü duyumunu aldık. Sonrasında bölgede bulunan veteriner kekimler, vatandaşlar ve klinik sahibi meslektaşlarımız ile irtibata geçerek olay ile ilgili detayları öğrenmeye çalıştık.

Çok vahim bir durum ile karşı karşıyayız. Sahipsiz, sokaklarda yaşamak zorunda kalan 7 tane köpek katledilmiş. Sayısı tespit edilemeyen birçok hayvanda veteriner kliniklerimizde tedavi altındadır.

Hayvan öldürmekle insan öldürmenin arasında fark yok

Yaşanan katliamı şiddetle kınıyoruz. Olayın faillerinin bir an önce yakalanıp adalet önünde hesap vermesini istiyoruz. Hayvan öldürmekle insan öldürmenin arasında fark yoktur. Tüm siyasi partilere ortak çağrımızdır. TBMM’de bekleyen hayvan hakları kanununu acilen yasalaştırın. Hayvana şiddet uygulayan istisnasız herkes en ağır şekilde cezalandırılsın. İnsan öldüren bir kişi hangi şekilde yargılanıyorsa, hayvan katleden insanlarda o şekilde yargılansınlar.

Türkiye genelinde 10 milyon civarında sokak hayvanı bulunmaktadır. Üzülerek söylüyorum ki; tüm sokak hayvanları katledilme ile karşı karşıyadır. 10 milyon hayvan her an ölüm korkusu ile yaşamaktadır. Batıkent’te yaşanan olayın aynısını tüm ülkemizde farklı il ve ilçelerde her an duyabiliriz.

Maalesef Belediyelerin, Tarım ve Orman bakanlığının sahipsiz sokak hayvanlarının yaşamları için ayırdıkları bütçe yetersizdir. Veteriner hekimler olarak devletin bütçesinin yetersizliğinden kaynaklı sorunlar nedeni ile sürekli vatandaş ile tartışma halindeyiz. Size soruyorum, yeterli sayıda barınak yok ise yeterli sayıda veteriner hekim istihdam edilmiyor ise hayvanların sağlığı, bakımı, beslenmesi için yeterli ilaç, aşı, yiyecek alınmıyorsa bu mesele nasıl çözülecek.

Vatandaş gönüllülük esasına dayalı olarak sokak hayvanlarına bakmaya , beslemeye çalışmaktadır. Fakat bu sürdürülebilir bir politika değildir. Devlet acilen bu sorunu milli mesele haline getirmeli ve geniş kapsamlı bir toplantı yapmalıdır.

hayvan hakları
veteriner hekimler odası
hüseyin tanrıverdi
Yorum (1)
Uğur Gönenç
Sonuna kadar katılıyorum
7
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir