Medimagazin logo

Bakan Eker, Canan Karatay'a mı çıkıştı?

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, ekmeğin sağlığa etkisi konusunda bilen bilenmeyen herkesin konuştuğunu söyledi.
Kaynak: Haber7
Bakan Eker, Canan Karatay'a mı çıkıştı?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, ekmeğin sağlığa etkisi konusunda bilen bilenmeyen herkesin konuştuğunu ve ürünler hakkında insanlara yanlış bilgiler verdiklerini söyledi.

GIDALARIN TİCARETE KONU EDİLMESİ

Ekmek düşmanlığına noktasında asıl olanın kategorilik olarak yiyecekleri reddetmek veya zararlı düşman ilan etmek yerine, her bireyin ihtiyacı olan miktarı bilmesi ve o ihtiyaç doğrultusunda tüketebilmesi olduğunun altını çizen Bakan Eker, "Kendimizi hikmetle o yönde eğitebilmemizdir. Bunu yapmadığımız sürece neyi içersek, yersek, tüketirsek bu bir süre sonra bize bir sıkıntı meydana getirebilir. Ölçüsünü ayarını ortaya koymamız lazım. İşin hikmeti bu. Şimdi bu bütün meseleler konuşulurken, ‘Şunu yiyin, şunu yemeyin’. Bunlar hep böyle maalasef ticarete gıdaların konu edildiği tarihten bu yana yani son yüzyılda 21.yüzyılın ilk çeyreğinden başlamak üzere lobi faaliyeti gibi oldu. Margarin çıktığında tereyağı kötü ilan edildi, diğer bitkisel çıktığında zeytinyağı kötü ilan edildi. Yumurta kötü ilan edildi. İnsanlar oturdular bunlardan özür dilediler. Şimdiler de yeni yeni standartlar oluşuyor, bunları dikkat etmemiz lazım" şeklinde konuştu.

Ekmek konusunda kötüleyeciği yorumları yakın zamanda en çok Canan Karatay yapmıştı.

bakan
eker
canan
karatay'a
çıkıştı?
Yorum (10)
Dr erhan
Ben devlet büyüklerimizin acilen Canan Karatay sorununa el atmalarını bekliyorum. Mesele artık ulusal bir sorun bence Aslında bunun en büyük suçlusu Canan karatayı bu kadar çok gündem yapan medya. Bu kadın yüzünden 1- yüzbinlerce insan statin leri bıraktı. 2- onbinlerce gebe yükleme testi yaptırmak istemiyor. 3- abuk sabuk diyet ve gereksiz sağlık tavsiyeleri ile muazzam gereksiz zahmetlere neden oluyor Ve daha neler neler !! Acil müdahale şart.
1
Cevapla
Erşa Kuneri
Ben tarım bakanı olsam, bakanlığım döneminde memleket saman ithalatına mecbur kalsa, GDO'lu ürünler patlasa, ortalarda görünmemeye çalışırım. Low profile hesabı..
0
Cevapla
ahmet yaman
ekmek iyi bir şey değildir nokta
0
Cevapla
ky
TEKETEK ÇIKIP TARTIŞSINLAR KİM HAKLI GÖRELİM.
0
Cevapla
HAYDAR YAŞA
bakan bey çok doğru noktaya değinmiş. Hipertansiyon , diabetik, hiperkollesterelomia, yaşlı, genç vb ayrım yapmadan bilimsel çok merkezli randomize çalışma olmadan bir şeyi savunmak akademik kimliği olan bir şahsiyet için popüler olmak veya sekonder kazançlar elde etme amacı yoksa başka şekilde izah etmek çok zor.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir