Medimagazin logo

Bilim insanları atların insanların ruh halini anlayabildiğini kanıtladılar

Bilim insanları, yaptıkları araştırmalarda atların insanların seslerinden ve yüz ifadelerinden ruh halini anlayabildiklerini açıkladılar.
Bilim insanları atların insanların ruh halini anlayabildiğini kanıtladılar
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Psikologlar, atların insanların nasıl hissettiklerini anlamak için yüz ifadeleri ve ses tonlarının bir kombinasyonunu kullandıklarını ve hatta daha önce görmediği yabancıları bile anlayabileceklerini söylüyorlar. İnsanların en eski dostlarından biri olan atların aslında köpeklerden farksız olduğu belirtildi.

Araştırmacılara göre atlar, en son bulgulara paralel olarak eğitimlerinde değişiklikler yapılırsa, insan duygusal zekası açısından köpekleri bile yakalayabilirler. Duygu gibi sosyal sinyallerin tanınmasının, atların insanlarla nasıl yaşadığı ve etkileştiği konusunda önemli bir rol oynadığı gözlemlenmiştir. Tokyo Üniversitesi'nden araştırmacı Profesör Takimot, “Çalışmamız, insanların ve refakatçi hayvanların ilişkilerimizi derinleştirmek için nasıl duygusal sinyaller gönderip aldıklarını anlamalarına katkıda bulunabilir” ifadelerini kullandı.

araştırma
psikoloji
atlar
ses tonu
Yorum (2)
Hüsnü Özyeğen
Atların ( Bence Bu Durum Diğer Zavallı Hayvanlar İçin de Geçerli ) İnsanların Ruh Halini Anlayabildikleri Anlaşılmış.. Aynı Şeyi Ülkemizdeki Çoğu İnsan İçin söylemek ise Pek Mümkün Görünmüyor... Bu Vesileyle Hayvanların Ruh Halini de insanların Anlamaya Çalışması Çok Yerinde Olur... https://www.youtube.com/watch?v=rS4nB0aYQDU
10
Cevapla
Hasan Akdemir
Sadece hayvanlar değil, bitkiler dahil tüm canlılar insanları anladığı gibi birbirlerini de çok iyi anlıyorlar. Karides kızartması ve bitki kayıtlamaları belgeseli bunun en güzel örneği. Yavru kedilerimden birisi öldüğünde bir gün boyunca hem yabancı kediler hem de sürekli vaklayan ördekler bahçede çıtlarını çıkarmadılar, adeta matem havası vardı.
10
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir