Medimagazin logo

Sağlık Bakanı Koca: Randevu sorununu kalıcı şekilde çözeceğiz

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Önümüzdeki günlerde kademeli şekilde tedbirleri hayata geçirecek ve randevu sorununu kalıcı şekilde çözeceğiz." ifadelerini kullandı.
Sağlık Bakanı Koca: Randevu sorununu kalıcı şekilde çözeceğiz
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Bakanlığın ilgili birimleri ve hastanelerin yöneticileriyle yaptıkları toplantılarda Merkezi Hekim Randevu Sistemi'ndeki sorunları temel faktörleriyle ele aldıklarını belirtti.

Randevu bulmakta yaşanan sıkıntıları çözmek için yaptıkları çalışmalardan önemli sonuçlara ulaştıklarını aktaran Koca, "Önümüzdeki günlerde kademeli şekilde tedbirleri hayata geçirecek ve randevu sorununu kalıcı şekilde çözeceğiz." değerlendirmesini yaptı.

Randevu sorununa karşı hem vatandaşları hem de hekimleri memnun edecek bir çözüm oluşturduklarını belirten Koca, şunları kaydetti:

"Öncelikle iptal edilmeyen randevulardan kaynaklanan, kullanılamayan kapasitemizi diğer vatandaşlarımızın kullanımına açacağız. Bu kapsamda, gelemeyeceği randevuyu iptal etmeyen vatandaşlarımız söz konusu durumun ilkinde 15 gün içerisinde aynı branşa randevu alamayacak. Aynı şekilde randevusuna ikinci kez gelmediğinde 15 gün içerisinde tüm branşlardan randevu alamayacak. Son dakika iptalleri nedeniyle atıl kapasite oluşmaması için randevu iptal süresini, en geç bir önceki gün saat 23.59'la sınırlandırıyoruz. İptal edilen randevular yerine, muayene saatinden 1 saat öncesine kadar yeni randevu verebileceğiz. Böylelikle daha fazla hastamızın randevu almasını ve kapasitenin verimli kullanılmasını sağlamış olacağız."

saglik bakani
fahrettin koca
randevu sorunu
Yorum (14)
Hakan Öztürk
en basit çözüm randevu sisteminin kalkması .. poliklinik e gelen her hastaya bakalım
18
Cevapla
Çözüm Basit
ciddi olmayan cimer şikayetleri için doktordan habire cevap isteyerek doktorun motivasyonu bozmayın zamanını almayın, doğrudan doktordan emir alan yardımcı personel sayısını artırarak doktorun gereksiz iş yükünü azaltın, sevk zincirini getirin yanlış branşlara alınan randevuların önüne geçin
1
Cevapla
Port
torpilli başhekim ve il sağlık müdürlerine pilklinik açınız.20 bin dr yıllardır dr luk yapmiyor
1
Cevapla
Uğur Gönenç
yine başkalarının (!) yarattığı bir sorunu çözmek zorunda kalmışlar
1
Cevapla
Ömer Hayyam
gidilmeyen ve iptal edilmeyen randevudan ttb asgari tarifeden muayene ücretini kes ve al direkt çözülür. 25 kuruş poşet olayı kanıttır.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir