Medimagazin logo

Bursa'da ünlü doktora şantaj

BURSA'da çocuk doktoru olarak görev yapan H.T., çalıştığı hastanede farklı kadınlarla birlikte oldu. Özel hastanede görevli doktor T., kadınlarla birlikte olduğu görüntüleri gizlice kaydetti ve bilgisayarında tuttu. Bir süre sonra bilgisayarı arızalan T., tamir için bir firma ile anlaştı. Bilgisayarı tamir esnasında görüntüleri fark eden firma çalışanı, iki arkadaşı ile doktora şantaj yapmaya başladı. Dosya en son Yargıtay’a gitti. Yargıtay, üç sanığa verilen cezayı az buldu.
Kaynak: HÜRRİYET
Bursa'da ünlü doktora şantaj
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Davaya konu olaylar zincirinin ilk halkasını, Bursa’nın bilinen çocuk doktorlarından H.T.’nin bilgisayarının arızalanması oluşturdu. Anılan arıza ise 2010 yılında yaşandı. H.T., bilgisayarın tamiri için bir firma ile anlaştı. Bilgisayar firmaya teslim edildi.

FARKLI GÖRÜNTÜLERİ FARK ETTİ

HÜRRİYET'in haberine göre bilgisayarın tamirini firma çalışanı G.M. yaptı. M., tamir esnasında doktorun bilgisayarında bir takım görüntülerin olduğunu fark etti. Görüntülerde, Doktor H.T.’nin, çalıştığı özel hastanede farklı kadınlarla birlikte olduğu anlar yer alıyordu. Bu kayıtların gizli yapıldığı anlaşıldı. M., bu görüntülerin bir kopyasını alarak kişisel hard diskine kaydetti.

ŞİRKETTEN AYRILDI ŞANTAJA BAŞLADI

Doktor T.’nin bilgisayarının arızası giderildi ve kendisine teslim edildi. Bu süreçten 2 yıl sonra, G.M. çalıştığı bilgisayar firmasından ayrıldı. M., doktora ilişkin görüntüleri de yanında tutuyordu. M., Bursa’dan iki arkadaşı G.E. ve Z.S.’ye durumu anlattı.

CD’LER HALİNDE ÇOĞALTTILAR 

Üçlü, ellerindeki görüntüleri doktora karşı şantaj olarak kullanmaya başladı. Bu kişiler, kendilerine para verilmesi durumunda görüntüleri iade edeceklerini belirtti. Bu kişilerin, söz konusu görüntüleri CD’ler halinde çoğalttıkları ise soruşturma sürecinde anlaşıldı.


YAKAYI ELE VERDİLER

Konu savcılığa bildirildi. Doktora ait görüntülerle şantaj yapan 15 Haziran 2012’de yakalandı. Üç sanık hakkında Bursa 2. Asliye Ceza Mahkemesinde dava görüldü. Mahkeme 2013 yılında üç sanık hakkında, ‘verileri hukuka aykırı ele geçirme’ suçundan ceza verdi.

YARGITAY: AZ CEZA VERDİN 

Bu karar, hem sanıkların avukatı hem de doktorun avukatı tarafından temyiz edildi. Temyiz incelemesini Yargıtay 12. Ceza Dairesi yaptı. Daire, yerel mahkemenin kararını bozdu. Bozmanın gerekçesini, sanıklara, ‘özel hayatın gizliliğini ihlal’ ve ‘şantaj’ suçlarından verilmesi gerektiği oluşturdu. Daire ayrıca, verilecek cezanın alt sınırdan uzaklaşılarak verilmesi gerektiğine hükmetti.

‘ÖZEL YAŞAM ALANI’ DEĞERLENDİRMESİ 

Daire kararında, doktorun bilgisayarında bulunan görüntüler için ise “Özel yaşam alanı” değerlendirmesi yer aldı. Yargıtay’ın bozma kararına yerel mahkeme uydu.

bursa
doktor
şantaj
Yorum (4)
aydin sinal
merak ettigim doktor bey beraber oldugu kadinlarin rizasi ilemi bu video kasetini yapmis? yoksa gizli kameraylami cekmis?eger kasetteki hanimlar don juan doktordan sikayetci olurlarsa o zaman "özel yasam alani" dahiline girer ve doktor bey hapisten kurtulamaz. bu olay beni sasirtmadi avrupa ve amerikada muayenehanede(veya diger bir saglik merkezinde) hastalari ile intim iliski kuran pek cok hekim hikayesi okudum,hastanin rizasi ile bile olsun hasta sikayetci olursa hekim muhakkak ceza alir,eger hasta "psikolojik baski veya ilacla beni razi etti " derse direk tecavüze girer,mahkemede ispat ederse Almanyada en az 5 sene hapis ömürboyu meslekten men cezasi alir,ABD lerinde tekrarlanmis tecavüz den ömür boyu hapis cezasi alir. yukardada yazdigim gibi benim merakim CD deki kadinlarin film ortaya ciktiktan sonraki reasiyonlari dir.acaba gizli kameradan dolayi sikayetci olup suc duyurusunda bulundularmi. gecmisteki Türkiyedeki pekcok kaset skandalindaki hanimlarin hicbirinin "özel yasam alani"sikayetci olmadiklarini düsününce "nicin türkiyede kadin haklari fazla umursanmiyor?" sorusu akla geliyor,cevabida,cünki kadinlar kendi haklarina sahip cikmiyorlar.oluyor.yinede haberden tam olarak olayin cercevesini kavrayamadim,genis bilgisi olanlarlar yazarsa okur ögreniriz,yazmazlarsa Bursaya telefon acar 30 senedir orada calisan ve bu gibi haberlere düskün doktor arkadastan gerekli malumati alirim.
3
Cevapla
murat celikten
hoca burası Türkiye herşeyin zorla, baskıyla düzeleceğini sananların ülkesi Hz Adem bile yasaklanan elmayı yediyse var gerisini sen düşün insanoğlunun doğasında yasaklanan şeyleri delmek var... cinsel yasaklar, eve zorla hapsedilen kadınları ancak "benim doktora gitmem lazım hastayım" bahanesiyle evden çıkabilme yalanına yönlendiriyor. Kocasından başka görebildiği ilk özel şeyler konuşabildiği insanada patlıyor tabi. Çıkar konuşurmu sanıyorsun ya da şikayetçi olurmu hiç. ayyuka çıkarsa da "beni tehdit etti kimseye söyleyemedim" bahaneine sığınıp zorla şikayetçi olur ;) Boşa yorum veya cevap bekleme buradan. Kimse konuşmaz böyle şeyleri (ayıptır :) )
6
Cevapla
emrah uludağ
Yani şu yazıyı okurken bi doktor olarak utanç duydum buna yapılacak bi yorum yok .Nasıl bi hekimsin kardeşim sen ne halt ediyosan et istersen 500 kadınla birlikte ol o noktada sana bi şey diyen varmı yok. Ama senin bu ilşkileri videoya alman ne konumuna ne insanlığına yakışmaz buna ihtiyacında yok. Tamamen rezalet ve hastane içinde olmasıda utanç verici bi davranıştır .
6
Cevapla
Ahmet
Dr ceza almış mı , kamu davası açılmış mı? Çünkü en son ingiltere de bir dis hekimi ogretik uyesi görüntü kaydetmedigi halde işini birakmis yargilaniyordu, kadınlar değil personel sikayetiyle simdi o özel hastanede kimse sikayetci olmamis mi, ya zaten hekim dışı personel asgari ucretle nereye sikayet etsin? Ses de mi yokmuş , ilginç
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir