Medimagazin logo

'İlkokul müdürü, aile hekimini darp etti'

Sakarya'da bir ilkokul müdürünün, bir aile hekimini darp ettiği belirtildi. Bu saldırının Sakarya'da 6 ay içinde meydana gelen 4. sağlıkta şiddet vakası olduğunu belirten Sakarya Tabipler Odası ile Aile Hekimleri Derneği konuyla ilgili ortak bir açıklama yaptı.
Kaynak: ntv.com.tr
'İlkokul müdürü, aile hekimini darp etti'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sakarya Tabip Odası Başkanı Dr. Fırat Karadenizve Aile Hekimleri Derneği AHEF Bilim Komisyonu Genel Sekreteri Dr. Rıdvan Karagöz tarafından yapılan açıklamada; Adapazarı’nda Camili ASM’de aile hekimi Dr. T.Ö’nün şiddete uğradığı belirtildi. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İzinli olan aile hekimi Dr. T.Ö’ye, İlkokul Müdürü, C.K, 2 gün önce yoğun bakımdan taburcu edilen ve ASM’de kayıtlı olmayan annesi için evde sağlık hizmeti talebinde bulunmuştur.

Dr. T.Ö, hastanın durumundan dolayı 112 acil servisine başvurmasının ve hastanın klinik durumuna göre bir müdahelede bulunmanın daha doğru olduğunu belirtmiştir. Dr. T.Ö, eğer hala evde sağlık hizmeti talepleri olursa mesai sonrasında gelebileceğini anlatmaya çalışırken, okul müdürü C. K tarafından yumruk ve kafa atılarak darp edilmiştir. Dr. T.Ö ASM’deki sağlık çalışanlarının müdahalesiyle kurtarılmış ve Yenikent Devlet Hastanesi acil servisine kaldırılmıştır. Dr. T.Ö’nün çekilen beyin tomografisinde kırık ve hematom gözlenmemiştir. Hayati tehlikesi bulunmayan Dr. T.Ö. müşahede altına alınmıştır. Dr.. T.Ö. ilgili yerlere şikayette bulunmuştur. Savcılık şahsın derhal gözaltına alınmasını talep etmiştir. 

"ŞİDDET CEZASIZ KALMAMALI"

Her vatandaşımızın sağlık hizmeti alma hakkı, hukuk devletinde sosyal devlet anlayışı ile güvence altına alınmıştır. Ancak hizmet talebi şiddet ile olmamalıdır. Sağlık çalışanlarına uygulanana şiddet sebebi her ne olursa olsun cezasız kalmamalıdır. Şiddeti uygulayan kişi, diğer vatandaşların sağlık hizmeti hakkını gasp etmiştir. Gasp ciddi bir suçtur. Cezası ağırdır. 

Sağlıkta ve toplumun diğer alanlarında yükselen şiddet sarmalına acil çözüm taleplerimiz içerisinde şiddeti önleme yasasının etkin bir şekilde yeniden düzenlenip TCK içerisinde yerini almasını talep ediyoruz.

"HER ŞİDDET OLAYI SAĞLIKÇILARDA MOTİVASYON KAYBI YARATIYOR"

Sağlık çalışanları yaşanan her şiddet olayında motivasyon kaybına uğrayıp çalışma aşk ve şevklerini kaybetmekte, zaman içerisinde tükenmişlik sendromu ile karşı karşıya kalmaktadır.

Bugünden tezi yok, şiddet uygulayanlara ağır cezalar gelmelidir. Sağlık Bakanlığı artık sağlık çalışanlarını oyalamayı ve yaptığı küçük düzenlemelerle sağlık çalışanlarının ağzına bir parmak bal çalmayı bırakmalıdır.”

sağlıkta şiddet
sakarya
aile hekimi
ilkokul müdürü
Yorum (6)
Sedat yalçın
Aile hekimi arkadaşlar siz çok yoğunsunuz çok önemli işler yapıyorsunuz sizin vaktiniz değerli , en ufak rahatsızlıkları olan hastaları acil servise veya devlet hastanelerine şutlayın, evde bakım hastaları rahatsızlanınca hemen hasta yakınına gazı verip 112 çağırmasını tembihleyin , hasta evde vefat edince defin raporu tutmamak için yine hasta yakınını pompalayıp 112 çağırtın artık sayın bakanım görün bu durumu devlet hastaneleri ve acil servislerin yoğunluğunun sebebi orada herkesin gözü önünde ama bunun sebebi sağlık bakanlığı bürokratlarının kaç tanesinin eşi aile hekimliği merkezinde çalışıyor alan memnun satan memnun olan benim acil servis hekimlerine oluyor
9
Cevapla
bigmucahid
Gerçekten yorum yazayım mı diye çok düşündüm çünkü biliyorum ki artık hiçbir anlamı ve faydası yok. Meslektaşlarım da aynı benim gibi düşünüyorlar. Nitekim bu habere hicbir yorum yapılmayacak olması beni haklı çıkaracak. Yıllar geçtiği ve hekimler yaralandığı ve hatta öldüğü halde hala ciddi bir yasal düzenleme yapılmadı. Ve artık ciddi bir yasal düzenleme yapılsa dahi vatandaşa ve devlete küsen doktorların bu saatten sonra gönlünü almak çok zor hatta imkansız. Ve her doktor şiddete maruz kalmamak için ben de dahil olmak üzere kendi tedbirini almış vaziyette. Ve bu tedbirler asla vatandaşın lehine değil. Vatandaş farkında değil ama kendi ayağına sıkıyor. Allah sonumuzu hayretsin. Bu gidişat hiç iyi değil.
15
Cevapla
sezenünal
Aile Hekimleri mesai içinde poliklinikten başını kaldıramıyor gelen yazıları takip etmek aylık çalışmalar raporlar ehliyet asker muayene aşılama performans kanser tarama asmnin teknik aksaklıklarına çözüm bulmak vs daha bisürü iş yükü altında ezilmektedir.Evde bakım Hastalarına TSM ekibi yada hastane ekibi bakmalıdır.malesef bu iş yükünüde Aile Hekimlerine yüklemek istiyorlar süpermen olsa anca yapabilir zaten hepsini mükün değil ne zaman yetiyor ne imkan.2 gün öe yoğun bakımdan çıkan hastaya Aile hekimi asm yi bırakıp kapatıp gidemez diğer hastalar bekleyenler ne olacak? bukadar şiddet eğilimli halkın evine gitmekte tehlikeli 3500 kayıtlı hastası olan aile hekiminin 30 evde bakım hastası talebi olsa hergün asm yi kapatıp ev ev dolaşacakmı? bu işyükünün altından kalkması mümkün değil.Çözüm evde bakım ekibinin gitmesidir.
2
Cevapla
dr.
şiddeti sağlık bakanlığı özendiriyor.bu şiddet bitmez çünkü yakında seçim var.ne ekersen onu biçersin....
5
Cevapla
Pepe
Sedat Yalçın , sana yazıklar olsun. PISA değerlendirmesinde Türkler kendi dilinde okuduğunu anlamada 65 ülke arasında 43. çıkmış. Senin şu yazdıklarını, şu haberi fırsat bilip magandanın hırpaladığı aile hekimine bir de senin laf ettiğini görünce PISA değerlendirmesinde 43. sıra iyiymiş aslında; memlekette doktorbile okuduğunu anlamıyor dedim. Derdini anlatacağın platform burası değil, bu yaptığın etik değil. Acil doktoru çok zor şartlarda çalışıyorsa da bunun sebebi aile hekimş darp edilen meslektaş değil.
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir