Medimagazin logo

Konya'da sahte sağlık raporu: 9 zanlıdan 8'i tutuklandı

Konya'da "sahte ve usulsüz sağlık kurulu raporu" düzenledikleri kişileri engelli gibi gösterdikleri öne sürülen suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 9 zanlıdan 8'i tutuklandı.
Konya'da sahte sağlık raporu: 9 zanlıdan 8'i tutuklandı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde ifadeleri alınan zanlılar, işlemleri tamamlandıktan sonra Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi.

Adliyeye sevk edilen 9 zanlıdan 8'i, savcılıktaki ifadelerinin ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece cezaevine gönderildi, diğeri ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Konya'da "sahte ve usulsüz sağlık raporu" düzenledikleri kişileri engelli gibi gösterdikleri iddia edilen suç örgütüne yönelik, 25 Mayıs'ta düzenlenen operasyonda 9 kişi gözaltına alınmıştı. Hastane temizlikçisinin örgütün elebaşılığını yaptığı, rapor alınan iki kişinin engelli kadrosundan öğretmen olarak atandığı belirlenmişti.

Anlaştıkları kişilerden 10 bin lira kadar para aldıkları, parası olmayanlardan ise emekli edilmesi halinde üç maaşını istedikleri ileri sürülen şüphelilerin, rapor alacakları kişilere solunum ve tansiyon testi öncesi tuz yedirdikleri, kan tahlili öncesinde de glikoz yükledikleri iddia edilmişti.

konya
sahte ve usulsuz saglik raporu
Yorum (1)
Mehmet A
Bu durum gerek yönetici gerekse baş hekim tarafından bilinen bir konudur. Yaklaşık 2 yıldır eğitim araştırma hastanesi içerisinde konuşulan bir husus olup hem yöneticiye hem de başhekime iletilmiş bir olaydır. Fakat bilinmesine rağmen ne hastanenin yönetcisi ve ne başhekimi bildikleri bu konu hakkında hiçbir işlem yapmamışlardır. Tabi bu durumun bu kadar uzun bir süre görmezden gelinmesi akla başka soruları da getirmektedir. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünü tebrik ediyorum. Memlekette halen görevini layığyla yerine getiren insanların bulunması güzel.
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir