Medimagazin logo

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlandı

TBMM Genel Kurulu'nda, kadınlara ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önlemeyi amaçlayan, 'Türk Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine dün başlandı. Ara verilen teklif görüşmeleri, bugün kaldığı yerden devam edecek.
Kaynak: DHA - AA - Besti KARALAR
Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlandı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında dün toplandı. Grup başkanvekilleri gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Konuşmaların ardından, TBMM Genel Kurulu'nda, kadınlara ve  sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla hazırlanan, 'Türk Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine geçildi.

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda kanun teklifi görüşmelerinde, vatandaşların alım gücünü artırmaya yönelik çalışmaları olduğunu açıkladı. Alım gücünü artırmak suretiyle bütün vatandaşların durumunu iyileştireceklerini aktaran Akbaşoğlu, şöyle konuştu:

"Bu manada, temmuz ayında bütün çalışanlarımızla ilgili, memur ve emeklilerimizle ilgili iyileştirici paketlerimizi ve düzenlemelerimizi toplumla paylaşacağımızı ve bu sıkıntıların alım gücünün artırılması suretiyle giderileceğini, bu konuyla ilgili her türlü kanuni düzenlemenin yapılacağını da ifade etmek isterim." 

MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz ise Kovid-19 salgınında sağlık çalışanlarının gayretini hatırlatarak o dönemde birçok ülkenin sağlık sisteminin çöktüğünü, Türkiye'de ise hastaların tedavilerinin başarıyla yapıldığını vurguladı.

Sağlık çalışanlarının görevlerini yaparken zaman zaman şiddete maruz kaldığına işaret eden Arkaz, "Teklifle sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olayları katalog suçlara dahil ediliyor. Şiddet mağduru sağlık çalışanlarımız korunacak ve onlara kalkan eller kırılacak. Hekimlerimiz de hakimler gibi korunacak. Ayrıca özlük haklarıyla ilgili de düzenleme yapılıyor." ifadesini kullandı.

TBMM Genel Kurulu'nda kadınlara ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla hazırlanan, 'Türk Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine, bugün kaldığı yerden devam edilecek.

tbmm genel kurulu
saglik calisanlarina yonelik siddet
kanun teklifi
Yorum (4)
b a
Özlük haklarımızı vermemek emeklerimizi yok saymak da bir şiddet türüdür.
63
Cevapla
A.Y.
Millete en adi şekilde küfreden müteahhitlerin gözetip kollandığının % 1'i kadar hekimleri de düşünselerdi keşke !!! Hekimlerin analarının ak sütü kadar helal hak ettiklerinden kesip yardımcı sağlık personeline zam olarak verdiler. Hekimler olarak boşuna umutlanıyoruz herşey ayan beyan ortada, bizler ve dolayısıyla halkın sağlığı yönetenlerin hiç umurlarında değil...
5
Cevapla
öy
Bakalım nedir? Ne değildir? Atmak tutmakla bu işler olmuyor.
32
Cevapla
Deniz
@a.y. sağlık personeline verilen zam falan yok. sabite verilen %20 den bahsediyorsanız sağ cepten alıp sol cebe verme işi. 800 tl performans döner yatıyordu. sabite gelen zam 600 tl bile değilken şuan 200 tl performans yatmıyor. 15 yıllık paramediğim. maaş + sabit + performans 8 bin tl.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir