Medimagazin logo

Veremediğiniz Kilolarınız İçin Çare Liposuction Olabilir Mi?

Bazı bireyler ne yaparsa yapsın şekli ya da duruşu değişmeyen fazla kilolu bölge ya da bölgelere sahiptir. Normalden fazla yağ dokusu, kimi zaman basen bölgesinde, kimi zaman karın çevresi, iç bacak ya da göbek bölgesinde şekillenir. Günümüzde çoğu kişi spor yaparak ya da düzenli ve dengeli beslenerek bölgesel yağlarından kurtulabiliyor olsa da, ne yaparsa yapsın bu yağ kitlelerinden kurtulamayan kişilerin sayısı da azımsanamayacak kadar çoktur.
Veremediğiniz Kilolarınız İçin Çare Liposuction Olabilir Mi?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Liposuction gibi estetik cerrahi yöntemler, düzenli spor yapan, diyetisyene giden, gerçekten sağlıklı ve dengeli beslenerek vücudunu şekle sokmak için çok çabalayan, ancak bölgesel yağlarının bir bölümünden ne yapsa kurtulamayan bu kişiler için ideal bir çözüm olabilir. 

Bölgesel Yağlanmadan Kurtulmak İsteyenler İçin: Liposuction Nedir?
Liposuction bölgesel kontur amaçlı uygulanan estetik operasyonlardan biridir. Kısaca, vücudun belirlenen bölgelerinde bulunan yağ kitlelerinin cerrahi bir müdahale ve özel enjektörler yardımı ile emilerek alınması ya da uzaklaştırılması işlemi olarak tanımlanabilir. Cerrahi operasyon yapılacak bölge ve alınacak yağ kitlesinin miktarına göre genel anestezi, lokal anestezi ya da lokal anestezi sedasyon anestezisi altında yapılabilir. Sizi daha fit ve sağlıklı bir görünüme ulaştırsa da, Liposuction aslında bir zayıflama ameliyatı değil, vücut kontur ya da şekillendirme amaçlı uygulanan bir yağ aldırma tekniğidir. Yani fazla kilolarınızdan kurtulmak için önce bir çaba sarf etmiş, ideal boy kilo oranınıza yaklaşmış yine de dirençli yağ dokularınızdan kurtulmayı başaramamışsanız, Liposuction sizin bölgesel zayıflama çabalarınızı destekleyecek ideal bir estetik operasyonu olabilir. Ancak, bu yöntemle yirmi kilo yağ kitlesinden kurtulmayı ve bir ya da birkaç estetik müdahale ile incecik bir figüre kavuşmayı hayal ediyorsanız, yanlış bir beklenti içinde olduğunuzu bilmeniz gerekir. Ayrıca, Liposuction bölgesel yağlanmanın mevcut olduğu her bölgede uygulanabilir. Adayların en sık yağ aldırdığı vücut bölgeleri basen, karın, bel, kollar, iç bacaklar ve gıdık olarak sıralanabilir. Bunların yanı sıra, Liposuction Jinekomasti (erkeklerde meme büyümesi) tedavisi için de kullanılan cerrahi prosedürlerden bir tanesidir. 
Liposuction İçin Uygun Bir Aday Olduğunuzu Nasıl Bilebilirsiniz?
Liposuction yönteminin uygulanacağı kişilerde estetik operasyonunun başarılı olabilmesi için gerekli olan bazı ön koşullar ve kriterler aranır. Bu kriterlerden bir kaçı kişinin aşırı kilolu olmaması, sık kilo alıp verme eğiliminin olmaması, cilt elastikiyetinin iyi olması ve operasyondan sonra düzenli bir diyet ve egzersiz programı ile siluetini koruyabilecek olmasıdır. Dolayısıyla, anestezi ilaçlarına hassasiyeti olan, şeker ve tansiyon gibi diyetten etkilenebilecek sağlık problemleri olan ya da cerrahi bir operasyon sonucunda sağlığı kritik bir noktaya gelebilecek kişiler ancak, iyi bir doktor tetkikinden sonra Liposuction için uygundur ya da uygun değildir şeklinde belirlenebilir.
Liposuction Sonrası İyileşme Nasıl Gerçekleşir? 
Öncelikle, Liposuction operasyonunun cerrahi bir müdahale olduğunu unutmamalı ve ameliyat sonrası işlem yapılan bölgede ağrı, şişlik, kızarıklık, morluk ya da uyuşukluk gibi rahatsızlıkların meydana gelebileceğini kabul etmelisiniz. Egzersiz ve diyete dirençli yağ kitlelerinden kurtulmanın da ne kadar zor olduğunu hatırlar ve biraz daha sabrederek daha fit ve ince bir duruşa sahip olacağınızı düşünürseniz bu ağrı ve sıkıntılara katlanmanız kolaylaşabilir. Liposuction sonrası normal yaşantınıza dönmeniz sadece üç ya da beş gün gibi kısa bir sürede gerçekleşse de, ameliyat sonrası tamamen iyileşme süreci ve vücut şeklinin tam olarak oturması altı aylık bir dönemi kapsar. Liposuction prosedürü sonrasında hastaların genellikle bir ay boyunca korse kullanması istenir. Çoğu kişinin vücut konturu bir ay içerisinde yüzde 70 oranında sabitlenir, istisnai durumlarda doktorunuz korse kullanım süresini biraz daha uzatmayı öngörebilir. Estetik operasyonu sonrasında alınan yağların geri dönmesi ile ilgili endişe taşıyorsanız, bunu doktorunuzun size tavsiye edeceği diyet programını sıkı şekilde takip ederek aşabilirsiniz. Ancak hatırlatmakta yarar var. Bu işlemi güvenilir ellerde gerçekleştirmeniz şart! Liposuction konusunda uzman olan ve alanında başarılı ameliyatlara imza atmış Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Alpaslan Topçu’dan yardım alabilirsiniz.

liposuction
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir