Medimagazin logo

Sezaryende rahimde unutulan spanç iddiasına soruşturma

İzmir'de, sezaryenle doğum sırasında rahimde unutulan sargı bezinin Harika Kanık'ın ölümüne yol açtığı iddiaları üzerine savcılık ve İl Sağlık Müdürlüğünce soruşturma başlatıldı.
Sezaryende rahimde unutulan spanç iddiasına soruşturma
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İzmir'de yaklaşık 6 ay önce özel bir hastanede sezaryenle doğum yaparken rahminde unutulan sargı bezi nedeniyle hayatını kaybettiği iddia edilen kadının ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı.

"Rahimde unutulan sargı bezinin ölüme yol açtığı" iddialarına yönelik Harika Kanık'ın ailesinin savcılığa yaptığı başvuru sonrası inceleme başlatılırken, savcılık konuyu 4 Kasım'da İl Sağlık Müdürlüğüne iletti. İl Sağlık Müdürlüğü de özel hastane ve doktorla ilgili iddialara ilişkin soruşturma başlattı.

Hayatını kaybeden Harika Kanık'ın ailesinin avukatı Nilüfer Balcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 22 yaşındaki kadının İzmir'deki özel bir hastanede 23 Nisan'da sezaryenle doğum gerçekleştirdiğini belirtti.

Doğum sonrası ağrıların devam etmesi nedeniyle Kanık'ın ailesi tarafından aynı hastaneye muayeneye götürüldüğünü belirten Balcı, ancak genç kadına "durumunun normal" olduğu söylenerek gönderildiğini savundu.Balcı, ailesinin, Harika Kanık'ın gittiği özel hastanede, artan ağrıları ve halsizliğine "sezaryenden kaynaklı" denilerek ağrı kesici verilerek gönderildiği anlattığını aktardı.

Doğumdan yaklaşık 6 ay sonra ise gittiği Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Kanık'ın karın bölgesinde yoğun iltihap tespit edildiğini öne süren Balcı, yapılan ameliyatta "doğum sırasında rahimde unutulan sargı bezininorganlara yapışarak vücutta iltihaplanmaya neden olduğunun" ortaya çıktığını iddia etti.
Avukat Balcı, şöyle devam etti:

"Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinin ameliyata ilişkin raporunda, rahimde 10x5x5 santimetre ebatlarında yabancı cismin (sargı bezinin) bulunduğu, iltihabın geniş bir alana yayıldığının tespit edildiği, farklı uzman doktorlarında ameliyata dahil edildiği anlatılıyor. Operasyonla Harika Kanık'ın rahminin tamamıyla idrar kesesinin bir bölümü alındı. Yoğun bakım ünitesinde tutulan Harika Kanık, vücuduna yayılan iltihabın hayati organlarda yarattığı tahribat nedeniyle 23 Ekim'de vefat etti."

Hem tazminat hem ceza davası açıldı

Harika Kanık'ın eşi Figani Kanık ve diğer yakınlarının, olay karşısında büyük üzüntü duydukları ve sorumluların cezalandırılmasını istediklerini bildiren Balcı, tazminat davasının yanı sıra sorumluğu bulunanların cezalandırılmasına yönelik ceza davası da açtıklarını ifade etti. Balcı, "Burada görevi ihmalden daha ağır bir kusur var. Bu nedenle ceza davasının 'taksirle adam öldürmek' suçlamasıyla açılması için savcılığa başvuruda bulunduk." dedi.

sezaryen
sargı bezi
soruşturma
izmir
Yorum (4)
ömer hayyam
300 - 500 TL ye yapılan doğumlardan ne bekliyordunuz, doğum için enaz verilmesi gereken 7500 tl olmalıdır, yoksa bu olaylar ve benzerleri dahada artar.... doğumun 100 tl olduğunu zanneden insanlar bile gördüm
11
Cevapla
aydin sinal
beni mahzur görün biraz kalin kafaliyda yine anlamadim,izah edeyim: -ameliyatta yani sezeryanda sargi !? bezi nicin kullanilir -10 cm uzunlugunda,5 cm genisligi,5 cm Kalinligi olanbir sargi!? bezini ne gördüm nede duydum,kanamaya karsi tampon koydular desen böyle bir tamponda mevcut degil, -sezeryandan sonraki 6 ay zarfinda iltihaplanma var deniliyor,iltihapta rahimden cok pis kokulu akinti gelir,yüksek ates yapar,bir vaginal tetkik,bir ultrasonografi yapilmamismi? -anladigim kadariyla hasta sepsisten kaybedilmis.bu sepsisin gelismesi süresinde hastanin pek cok defalar sikayetleri üzerine hekime gitmesi lazim degilmi? -benim kendi nacizane görüsüme göre hastada sezeryan sonu uterus nekrozu ve buna ilaveten gangren gelismis veya steriliteye dikkat edilmemesi yüzünden pelvis absesi olmus(tek bir rektal tuseyle Douglas feryadi teshis kondururdu) olabilir.bu iki komplikasyonda yabanci cisme bagli olmadan gelisebilir,sezeryan ameliyatlarinin komplikasyonlaridir.Sezeryan ameliyati en tehlikeli cerrahi girisimlerdendir,Ingilterede bile ölüm orani yüzde iki-üctür.AB ülkeleri icinde en az Norvec,Isvecte yüzde 16,en fazla yapilan Italya,Ispanyada yüzde 37 ,AB ortalamasi yüzde 27 olan sezeryan oraninin Türkiyede yüzde 70 lere cikmasinin nedeni acaba nedir? önce bunu sorgulamali. merhuma Tanridan rahmet,kalanlara bas sagligi dilerim.Sezeryan sevdalisi jinekologlarin ve anne adaylarininda bu gibi haberler kulaklarina küpe olmasini dilerim.
2
Cevapla
Çiğdem kaya
Ben de özel bir hastanede ve gayet iyi bir para ödeyerek kızımı dünyaya getirdim.ve kesinlikle sezeryan istemedim doktorum beni korkuttu ve sezeryan a aldı. Sonuç bütün şikayetlerime rahmen ve gittiğim bütün doktorlar görememesine rahmen .Ben elle muayenede batinda bir kitleye rasladim.icimde spanç unuttular ve çoklu organ kaybı yaşadım .sayın doktorlar size soruyorum siz okulu okurken sadece para icin mi okuyorsunuz ....biz sizlere guvenerek hata mi yapıyoruz
0
Cevapla
ömer hayyam
3 yıl önce bir yorum yazmışım, bir yoruma bakarken fark ettim.... ve 21.11.2016 da dolar 3.36 tl imiş, yıl olmuş 26.08.2019, aradan 3 yıl geçmiş , dolar 5.81 olmuş ve ben halen diyorumki 300 - 500 -1000 TL ye yapılan doğumlardan ne bekliyorsunuz, doğum için enaz verilmesi gereken artık 12000 tl olmalıdır, yoksa bu olaylar ve benzerleri dahada artar.... diyorum, yeni bir yorum gelmiş, onunda karnında bez unutulmuş,... anlıyorum ki bizim insanımız parayı doktorun sevdiğinden 1000 kat çok seviyor ...
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir