Medimagazin logo

Akdağ: Uzman doktor sayısında azalma var

Akdağ, bir otelde düzenlenen Sağlık Bakanlığı İl Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Yozgat'ta sağlık personeli açısından uzman doktor sayısında son yıllarda bir azalma olduğunu gözlemlediklerini vurguladı
Akdağ: Uzman doktor sayısında azalma var
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Akdağ, bir otelde düzenlenen Sağlık Bakanlığı İl Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Yozgat'ta sağlık personeli açısından uzman doktor sayısında son yıllarda bir azalma olduğunu gözlemlediklerini vurguladı.

Bunu mutlaka telafi ederek, ileriki yıllarda hizmetin kalitesini ayakta tutacaklarını ifade eden Akdağ, şöyle konuştu:

"Birdenbire sayıyı artıramayız, şehirlerin birçoğunun ihtiyacı var ancak bunu peyderpey artıracağız. 2017 yılının ilk aylarında 371 milyon liralık yatırımı Yozgat'ın hizmetine sokmuş olacağız. Sağlık açısından çok büyük bir yatırım. Bu yatırımın içerisinde Yozgat Şehir Hastanesi ile birlikte ilçelere yeni yapılacak hastaneler var. Bunların hepsinin toplamı 371 milyon liraya ulaşmış oluyor."

Toplantıya, Bakan Akdağ'ın yanı sıra Vali Kemal Yurtnaç, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, kurum müdürleri ve amirleri katıldı.

hekim istihdamı
uzman doktor
recep akdağ
Yorum (5)
Uzm
Uzman olmak için tek bir sebep söyleyin.
11
Cevapla
Tarık
Ek Tazminatı olmayan kurumlarda çalışan, ve Döner sermaye ödemesinden mahrum edilen binlerce Hekim için artık adaleti sağlayıcı bir hamleniz olacak mı sayın Bakanım?
5
Cevapla
Dr.Cevdett
Sadece Yozgat'ta değil, tüm illerde uzman sayısında azalma var. Hekimler artık uzman olmak istemiyor. Genel cerrah ya da dahiliye uzmanının eline 6-7000 tl para geçerken pratisyen aile hekiminin eline bundan daha fazla para geçen bir ortamda neden uzman olsunlar değil mi? Üstelik icap yok, nöbet yok, risk yok.
12
Cevapla
Plt
Tüm uzmanlar başka daha az riskli sabit garanti maaşlı bi iş arıyor.bulan bu bataklıktan kurtuluyor.ben şu an Bashekim olmak için bi torpil arıyorum.eger bulamazsam ilaç firmasına geçerim.
8
Cevapla
serhat
Ben yaklaşık 7 ay kadar önce özel hastaneden ayrılarak toplamda pratisyenlik hem de uzman olarak çalıştığım belli bir akademik titreye geldiğim 23 senelik doktorluğu fiili olarak bıraktım,şu anda uluslararası bir şirkette danışman olarak çalışıyorum ve gece telefonları,ailemden uzak kalmalar, saçma patron istekleri,anlamsız yönetici kaprislerinden uzağım hala bu ülkedeyim ama tarafıma yapılmış firmanın yurtdışı bacağına gitme teklifini değerlendirme aşamasındayım. Mutlu muyum fiili doktorluğu bıraktığım için hayır ailemle beraber olduğum için evet..Ha şu anda özel-kamu-üniversite hayatında bir ev bir araba ancak aldım ki toplam bedelleri 500 bin teleyi geçmez geçen hesapladım uykuyu-tuvaleti-yemeği-kongreleri-nöbeti-günlük mesaiyi vs yi gün ay olarak yaklaşık hesapladım ailemle beraber 23 senenin toplamda 6-7 senesini beraber geçirmişim keşke 10 sene önce bıraksaymışım yaşımda 45 bu arada..geri aktif doktorluğa döner miyim bu ülkede cevabına terbiyem müsaade etmiyor
17
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir