Medimagazin logo

Kocaeli'nde sağlık skandalı

Kocaeli'nde kalp hastası olan bir kadın hastanede uzman doktor olmadığı için sevkedildiği diğer hastanede yatak olmadığı gerekçesiyle saatlerce sedyede bekletildi
Kocaeli'nde sağlık skandalı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kocaeli'de kalp hastası olan bir kadın hastanede uzman doktor olmadığı için sevkedildiği diğer hastanede yatak olmadığı gerekçesiyle saatlerce sedyede bekletildi.

KOCAELİ (İHA)
Alınan bilgiye göre, İzmit'te yaşayan Emine Akkol (65) evinde aniden rahatsızlandı. Yakınları tarafından İzmit Devlet Hastanesi'ne kaldırılan kadın, burada dahiliye doktoru tarafından muayene edildi. Dahiliyeden kalp rahatsızlığı teşhisi konularak kardiyoloji doktoruna gönderilen kadın, hastanede görev yapan kardiyoloji uzmanı izinde olduğu için ambulansla Kocaeli Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Sedye ile Kocaeli Devlet Hastanesi'ne getirilen kadın müşahade servisine alındı. Hasta kadın sedye üzerinde yatağa alınmayı beklerken, hastaneden ayrılan ambulans şoförünü gören görevli doktorla şoför arasında tartışma yaşandı. Acil servis doktoru, kendilerine bilgi verilmeden hasta sevki yapılmasına tepki göstererek, hastanede boş yatak olmadığını söyledi.

Tartışma devam ederken, olayı görüntülemeye çalışan gazeteciler her zaman olduğu gibi güvenlik görevlilerinin saldırısına uğradı. Doktorlar hastaya yatak bulmak yerine, güvenlikçilere gazetecileri hastaneden çıkarttırmayı seçtiler. Kameralara yumruk atan ve çekim yapmaya engel olmaya çalışan görevliler, vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Olaylar kısa sürede yatışırken, hastanede yatak olmadığı için ambulans şöförü getirdiği hastayı geri almak üzere yeniden hastaneye çağrıldı.

Ambulans şoförü, "Önce yatak olmadığı için sedyede beklettiler. Bizim hastanede uzman doktor, burada ise yatak yok. Beni gönderdiler, benim görevim hastayı getirmek. Onlar bir biriyle irtibat kurmadıysa benim kabahatim ne" şeklinde konuştu.

Bir süre boş sedye ile hastanın geri verilmesine bekleyen ambulans şoförü, gazetecilerin olayları çekmesi üzerine hastayı almadan hastaneden ayrıldı.

Kocaeli Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Şenol Ergüney, "Bize hiç sormadan, haber vermeden hastayı getirip müşahede odasına bırakmışlar. Ambulans şoförü giderken görevli doktorumuz fark etmiş. Şoförle küçük bir tartışma yaşanmış. Acil durum arz eden kalp hastası olan birini bu şekilde sevk etmek doğru değil. Hastayı arkadaşlarımız yer olmadığı için önce müşahede servisine almışlar, sonra bugün itibariyle kardiyoloji servisinde yer açıldı. Tedavisini başladık. Acile hastayı bu şekilde atıp gitmek yanlış bir davranış. Bu olayla ilgili tutanak tutarak Sağlık Müdürlüğü'nden soruşturma açılmasını isteyeceğiz" dedi.

Sağlık İl Müdürü Hasan Aydınlık ise "İzmit Devlet Hastanesi'nde görevli bir kardiyolog var. O da kongre izninde. Hekimin yılda iki kez kongreye gitme hakkı var. Bu olayla alakalı özel olarak ben de soruşturma açacağım. İhmalı olanlar kimse cezalandırılacak. Bundan kimsenin bir şüphesi olmasın" diye konuştu.

kocaeli'nde
sağlık
skandalı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir