Medimagazin logo

Tıp Hukuku tartışılacak

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Hasta Hakları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Trabzon'da 8-9 Haziran 2007 tarihlerinde 4. Türk-Alman Tıp Hukuku Sempozyumu düzenlenecek
Tıp Hukuku tartışılacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

TRABZON (İHA) - Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Hasta Hakları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Trabzon'da 8-9 Haziran 2007 tarihlerinde 4. Türk-Alman Tıp Hukuku Sempozyumu düzenlenecek.

Sempozyumla ilgili bir açıklama yapan KTÜ Hasta Hakları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve IV. Türk-Alman Tıp Hukuku Sempozyumu eş Başkanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, merkezlerinin organizatörlüğünde 8-9 Haziran günlerinde KTÜ Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksek Okulu Uygulama Tesisleri'nde IV. Türk-Alman Tıp Hukuku Sempozyumu'nu gerçekleştireceklerini söyledi. Sempozyumun konusunun 'Hasta Hakları' olduğunu kaydeden Prof. Dr. Özlü, "Almanya’dan tıp hukuku alanında çalışmalar yapan dört bilim adamı konuşmacı olarak ilimize geliyor. Ülkemizin değişik üniversitelerinden konuyla ilgili akademisyenler de davetli olarak sempozyumda bildirilerini sunacaklar. İki gün boyunca Evrensel Hukuk ilkeleri çerçevesinde, Türk-Alman hukuk ve tıp adamları, hasta haklarını enine boyuna tartışacak. Sempozyum 8 Haziran Cuma öğleden sonra saat 14.00’de başlayıp 19.00’da, Cumartesi günü ise sabah 09.00’da başlayıp, akşam 19.00’da sona erecek" dedi.

Türk-Alman Tıp Hukuku Sempozyumları'nın 2 yıldır yapıldığını belirten Özlü "İlki Konya Selçuk Üniversitesi'nde, ikincisi İstanbul Yeditepe Üniversitesi'nde ve üçüncüsü ise Almanya’da Augsburg Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. 4. Türk-Alman Tıp Hukuku Sempozyumu, KTÜ Hasta Hakları Uygulama ve Araştırma Merkezi organizatörlüğünde Trabzon’da gerçekleştiriliyor" diye konuştu.

tıp
hukuku
tartışılacak
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir