Medimagazin logo

'İyileşemedim' deyip hastane hastane gezenler 5 lira ödeyecek

Bir hastanede şifa bulamayıp 10 gün içinde başka bir hastaneye giden hastalar, 5 lira katılım payı ödeyecek.
'İyileşemedim' deyip hastane hastane gezenler 5 lira ödeyecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sağlık Uygulama Tebliği (SUT)'nde değişiklik yaparak vatandaşlara reçete başına yeni ücretler getirdi. 8 Mart tarihinde yürürlüğe girecek düzenlemeye göre; vatandaşlardan daha önce ücret alınmayan aile hekimlerinden bundan sonra 3 TL muayene katkı payı alınacak. Ayrıca reçetenin nereden yazıldığına bakılmaksızın 3 kutu ilaç için 3 TL, 3 kutudan fazla her ilaç için 1 TL ilave ücret tahsil edilecek.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, "Artık ücretsiz, parasız, ucuz sağlık ve ilaç hizmeti devri kapanmış, paran kadar sağlık ve ilaç hizmeti devri başlamıştır." dedi. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun vatandaşların sağlığını ilgilendiren konularda sadece Resmi Gazete kanalıyla değişiklikleri duyurmasına tepki gösteren Saydan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Vatandaşlarımıza duyurmak istiyoruz. 8 Mart'tan itibaren aile hekimliklerinden yazdıracağınız reçetelerden SGK 3 lira istemektedir. Yani aile hekimlerinde reçete yazdırmak ücretli hale gelmiştir. Durum 3 lira ile de sınırlı değildir. Eğer reçetenizde üçten fazla ilaç yazdırdıysanız, bu 5 TL ile 12 TL muayene katkı payı verdiğiniz devlet veya özel hastanelerde yazdırdığınız reçetelerinizde dahil, yazdırılan 3 kutu ilaç için 3 TL, 3 kutudan fazla her kutu ilaç için de ek olarak 1 TL daha reçete katkı payı ödemek zorundasınız."

10 GÜN İÇİNDE BAŞKA DOKTORA MUAYENE OLMANIN BEDELİ 5 TL

Yine getirilen düzenlemeyle 10 gün içinde aynı branşta, farklı hastaneye gidip muayene olanların ilave olarak 5 lira daha ödeyeceklerini kaydeden Saydan, "Yeni uygulama ile alınacak bu ilave ücretler, çalışanlar tarafından ceplerinden ödenecek. Emekli vatandaşlarımızın ise maaşlarından kesilecektir. Zaten 3 liralık ilaç için 5 lira ödemek zorunda kalan, onu da öderken sıkıntı çeken asgari geçim standardının altında olan vatandaşlarımız, 8 Mart gününden itibaren nasıl ilaç alacak?" diye sordu.
 

'i̇yileşemedim'
deyip
hastane
hastane
gezenler
5
lira
ödeyecek
Yorum (5)
yersen
yaa tabi vatandaş nasıl ilaç alacak tüm derdiniz bu.. biz de yuttuk. sebep reçete ve karlılığınızın azalması olamaz kesinlikle
0
Cevapla
Kazım Hüsmenoğlu
Vatandaş ne yaparsa yapsın biz ne? Bizim kaybolan özlük haklarımız olduğunda, maaşlarımız erdiğinde vatandaş dert mi ediyor? Doktorlar olarak sadece kendimiz için savaşmamızın zamanı gelmedi mi? Bırakın artık bu entel dantel vatandaş hakkı için çabalamaları. Kendinize gelin kendinize !!!
0
Cevapla
demir demir
kazım bey süper yorum olmuş aynen katılıyorum..
0
Cevapla
Serdar Cenk Güvenç
Ohh olsun, daha beter olsun... Doktora her türlüsü reva diye düşünen halka kapak olmuştur. Ama dilerim sağlık sistemi tamamen özelleşir de kasko gibi herkes sağlık primlerini ödeyebilmenin derdine düşer. O günleri görebilirsem, bir nebze hekimlikte çektiğim sıkıntılar hafifler... belki.
0
Cevapla
Dr.M.K.
Sağlıkta, son yıllarda iyice belirginleşen bir 'yağma' düzeni hakim olmuştu. Sağlık personelinin eziyet görmesi pahasına bazı iyileştirmeler de yapıldı elbette.Vatandaşın da, bundan nemalanan siyasilerin de çok hoşuna gitmişti bu durum.Şimdi hesap ödeme zamanı geldi çattı.Başlıııyooooor! Maalesef olan yine 'gerçekten' ihtiyaç sahibi olan kişilere olacak...Sayın TEİS başkanı da vatandaşa mı yoksa bu sıkıntıyı anlatmak zorunda kalacak meslektaşlarına mı üzüldü tam anlayamadım. Alınacak ekstra ücreti eczanelerin karşılamasını isteyecek zannettim ben de!
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir