Medimagazin logo

"Hastane enfeksiyonları bizde 2 kat daha fazla"

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağrı Büke, dünya genelindeki hastanelerde enfeksiyonların görülme oranının yüzde 5-7 iken, bu oranın Türkiye'de yüzde 10-15 seviyelerinde olduğunu bildirdi
"Hastane enfeksiyonları bizde 2 kat daha fazla"
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
İZMİR (A.A) - Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağrı Büke, dünya genelindeki hastanelerde enfeksiyonların görülme oranının yüzde 5-7 iken, bu oranın Türkiye'de yüzde 10-15 seviyelerinde olduğunu bildirdi.

EÜ Tıp Fakültesi Muhittin Erel Amfisi'nde düzenlenen ''1. Ege Sağlık Hizmetleri ile İlişkili Enfeksiyonlar ve Kontrolü Sempozyumu''nda konuşan Büke, hastane enfeksiyonlarının sonuçlarıyla sadece gelişmekte olan ülkelerin değil, gelişmiş ülkelerin de önemli ölçüde mücadele ettiğini belirtti.

Bu tür enfeksiyonların yol açtığı sorunların başında tanı, tedavi ve yatak giderlerinin geldiğini vurgulayan Büke, hastalığın yüksek ölüm oranlarına yol açtığına dikkati çekti.

Büke, hastane enfeksiyonlarının yalnızca hastalar açısından değil, aynı zamanda hastaların bakımıyla ilgilenen tüm diğer sağlık ve yardımcı sağlık personelini de etkilediğini bildirdi.

Hastane enfeksiyon oranlarının sağlıkta bir kalite göstergesi olarak kabul edilmesi gerektiğini belirten Büke, şunları kaydetti:
''Ülkemizdeki hastanelerde hastane enfeksiyon kontrol komitelerinden ayrı hastane hijyeni ve hastane enfeksiyon kontrolünü sağlayacak yurt dışındaki örneklerine benzer üniteler yararlı olacaktır. Bu durum hastanelerde enfeksiyon kontrolünün başarılı olabilmesi açısından çok önemlidir. Dünya genelinde hastane enfeksiyonlarının görülme oranı yüzde 5-7 iken, Türkiye'de bu oran yüzde 10-15'lerde. Ülkemizde de enfeksiyon kontrolünün bu konuya tüm mesaisini harcayacak, profesyonelleşmiş kişilerin oluşturduğu ayrı birimler ve üniteler tarafından yürütülmesi gerekmektedir.''
"hastane
enfeksiyonları
bizde
2
kat
daha
fazla"
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir