Medimagazin logo

İlaç ihracatında lider değişmedi

Eşdeğer ilaç pazarının öncü ismi Sandoz, 2011 yılında da ihracat alanındaki başarısını kanıtlayarak üst üste 7. kez şampiyon oldu.
İlaç ihracatında lider değişmedi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

50 yılı aşkındır güvenilir markaları ile Türk tıbbına hizmet veren Sandoz, T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birlikleri’nden (İMMİB) yapılan açıklamaya göre tüm rakiplerini bir kez daha geride bırakarak “2011 yılı Türkiye eczacılık ürünleri ihracat şampiyonu” oldu.

Almanya, Kanada, Japonya, Avustralya, Cezayir, Güney Afrika, Brezilya, Rusya gibi ülkelerin aralarında bulunduğu toplam 23 ülkeye ilaç ihracatında bulunan ve ürünlerini 60’ a yakın farklı ülke pazarında hizmete sunan Sandoz’ un  Gebze’ de bulunan  2  fabrikasından  biri eczacılık ürünlerinde 57,8 milyon dolarlık ilaç ihracatıyla birinci oldu.  Yine Gebze’ de bulunan diğer fabrikası ise 19,2 milyon dolar ile dokuzuncu sırada yer aldı. Her yıl Türkiye Sağlık Bakanlığı tarafından denetlenmekte olan Gebze’ deki bu iki fabrika aynı zamanda  Almanya Sağlık otoriteleri tarafından verilen  EU-GMP (İyi İmalat Uygulamaları) sertifikasına da sahip.

2005 yılından bu yana  üstüste ilaç ihracat şampiyonu olan Sandoz 7. kez bu alandaki başarısını  ortaya koydu. Sandoz Türkiye 2011 yılında toplamda;
•    3984 kg. Pellet
•    436.646.103 adet kapsül
•    3.141.102.823 adet tablet
•    14.504.514  kutu ihracatta bulundu.


Geniş ürün portföyü ile hastalara kaliteli ve uygun fiyatlı tedavi seçeneği sunan Sandoz Türkiye’ nin  Genel Müdürü Hakan Atay  “Son 7 yıldır ilaçta ihracat Şampiyonuyuz. Sandoz Türkiye olarak  yaklaşık 1000 çalışanımız ve 3 üretim tesisimiz ile ithalatımızdan  daha fazla ihracat yaparak Türkiye ekonomisine ve ülkemize net bir şekilde fayda sağlıyoruz. Türkiye’ de üretilen ilaçların farklı kıtalarda birçok hastaya ulaşması bizim için büyük gurur kaynağıdır. Ülkemize ve hasta sağlığına önümüzdeki yıllarda da değer katmaya ve sağlık hizmetini kaliteli, güvenilir ve erişilebilir kılmaya devam edeceğiz" şeklinde konuşarak konuyla ilgili başarılarının önemini ifade etti.
 

i̇laç
ihracatında
lider
değişmedi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir