Medimagazin logo

Yeryüzü Doktorları, insani yardım için Gazze'ye gitti

Yeryüzü Doktorları, İsrail'in uyguladığı ambargo ve orantısız güç sebebiyle yaralanan ve acil cerrahi müdahale ihtiyacı olan sivillere yardım için Gazze'ye gitti.
Yeryüzü Doktorları, insani yardım için Gazze'ye gitti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Dünyanın birçok ülke ve bölgesine insani yardım götüren uluslararası bir yardım kuruluşu olarak faaliyet gösteren Yeryüzü Doktorları, Gazze'ye 10 kişilik ileri cerrahi ekip gönderdi. Bir insani yardım kuruluşu olan Filistin Beyaz Eller Derneği ile işbirliği içerisinde ilaç yardımı ve tıbbi eğitimler de verecek olan Yeryüzü Doktorları ekibi

Mısır'ın başkenti Kahire üzerinden Gazze'ye gitmek üzere Atatürk Havalimanı'ndan yola çıktı.

Beyin Cerrahı Prof. Dr. Saffet Tüzgen, Beyin Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Metehan Eseoğlu, Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Kadir Ceylan, KBB Cerrahı Prof. Dr. Harun Cansız, Plastik Cerrahı Uzmanı Prof. Dr. Ethem Güneren, Ortopedist Doç. Dr. Mehmet Akif Kaygusuz, Aile Hekimi Dr. Ahmet Güneş, Eczacı Ramazan Dilek ve Proje Yöneticisi Tarık Tapur'dan oluşan ekip, Gazze'de bulunan Şifa ve Nasser Hastaneleri'nde 10 gün süreyle tedavi ve ameliyatlar gerçekleştirecek.

Kardeş coğrafyalarda sağlık projesi kapsamında Gazze'ye gittiklerini ifade eden Prof. Dr. Ethem Güneren, "Toplam 10 kişilik ekip var. Gazze'de 10 gün kalacağız. Orada teşhis'i konmuş tedavi'ye ihtiyaçları saptanmış listeleri bize gönderilmiş hastaların tedavisini yapmaya çalışacağız. Ne tür tıbbi desteklere ihtiyaçları varsa tespit edip, yardımcı olacağız." dedi.

yeryüzü
doktorları
insani
yardım
için
gazze'ye
gitti
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir