Medimagazin logo

Erdoğan hastanelere tepkili

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özel hastanelerde tedavi edilen Libyalı yaralılardan ücret alınmasına sert tepki gösterdi.
Kaynak: CUMHURİYET
Erdoğan hastanelere tepkili
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Başbakan Erdoğan, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde Libya Başbakanı Abdurrahim El Keyb ile görüştü. İki Başbakan, görüşmenin sona ermesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi ve hangi konuların ele alındığını açıkladı. İlk olarak söz alan Erdoğan, Libya Başkanı Abdurrahim El Keyb ile gerçekleştirdikleri çalışma yemeğinin kardeşhane bir hava içerisinde geçtiğini, iki ülkenin sorunlarını değerlendirme ve iki ülke bakanlarının çalışmalarının değerlendirilmesi noktasında görüşmenin çok faydalı olduğunu söyledi.

"Desteğimiz sürecek"

Başbakan Erdoğan, mevcut takvime göre 4 ay sonra, 2012 Haziran ayının ikinci yarısında Libya'da ulusal kongre seçimlerinin yapılmasının planlandığını, Libya'da söz konusu seçimlerin zamanında, adil, şeffaf bir şekilde yapılacağına yürekten inandığını dile getirdi. Türkiye olarak Libya'daki bu geçiş sürecini bugüne kadar samimiyetle desteklediklerini belirten Erdoğan, "Bundan sonra da tüm imkanlarımızla desteklemeye devam edeceğiz. Farklı alanlardaki tecrübelerimizi Libya ile paylaşmaktan mutluluk duyacağız" dedi. Libya'da geçiş sürecinin başarıyla tamamlanmasının, ülkedeki güvenliğin tesis edilmesiyle doğru olduğuna dikkati çeken Erdoğan, "İnanıyorum ki Libya yönetimi de bundan asla taviz vermeyecektir" yorumunu yaptı. Bu kapsamda ülkedeki güvenlik birimlerinin yeniden yapılanması ve milis güçlerinin dağıtılmasının önem arz ettiğini vurgulyan Erdoğan, "Libya'da iç güvenliğin tesisi için Türkiye olarak bizler, gerek eğitim, gerek malzeme yardımı sağlanması için bir dizi adım atıyoruz. Libya güvenlik güçlerinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bizden ne istenirse, kendilerine yardımcı olmaya devam edeceğiz" dedi.

Libyalı yaralılardan ücret alan hastanelere tepki

Bir diğer husus olarak da Libyalı yaralıların Türkiye'de tedavi olmasına işaret eden Erdoğan, bu kapsamda bazı özel hastanelerde tedavi edilen Libyalı yaralılardan ücret alınmasına sert tepki gösterdi. Bu tedavilerin bir devlet hastaneleri, bir de özel hastanelerde olduğunu hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi:
"Devlet hastanelerinde olan tedavilerle ilgili zaten bizim, herhangi bir beklentimiz olmadığı gibi bir ücret tahsili de söz konusu olmamıştır. Fakat, bazı özel hastanelerin ki şu anda bunların üzerindeyiz. Takipçiyiz ve çok farklı bir şekilde ücretler tahsil edildiğine dair bugün bilgiler bize aktarıldı. Biz kendilerinden belgeler istedik ve bu belgeleri almak suretiyle de bunları üzerine gideceğiz. Bu konuyla ilgili yapılması gereken ne varsa bunu yapacağız. Bunu ben tamamen, insan hayatını fırsata dönüştürmek olarak görüyorum. Sağlığı fırsata dönüştürmek isteyenlerin, kusura bakmasınlar bir, bu millete yakışan hiç bir yanı olamaz. İki, bizim idaremizde böyle bir faaliyet gösteremez. Bunun da gereğini yapacağımız burada özellikle açıklamak istiyorum." Başbakan, Mısrata'da özel hastane kurulmasına ilişkin sözleri olduğunu, bu sözün de takipçisi olduklarını, arsa ve proje konusunda Libya makamları ile görüşmelerinin sürdüğünü bildirdi. Libya Başbakanı ile görüşülen bir diğer hususun, 22 Türk şirketini bilabedel üstlendiği söz konusu bazı kamu binalarının yapımı meselesi olduğunu hatırlatan Erdoğan, bu konuda da çalışmaların olduğunu, kısa bir zamanda bunların bittiğinin görüleceğini ve Libyalılara teslim edileceğini açıkladı.

erdoğan
hastanelere
tepkili
Yorum (8)
realmardin
çağatayın dediği gibi ilahi komeddiya :)
0
Cevapla
Adnan Öbek
Özel hastane bedava çalıştırılamaz.. Madem öyle, neden vergi alıyorsunuz ? Genel evlerden bile yüzde bir KDV alınıyormuş !!! Ya Hastanelerden ? Ücret alınmasını istemiyorsanız, "devlet ödeyecek " dersiniz... Özel sektörün bedava çalışmasını istemek Komünizmin dik alasıdır.. Sn. Başbakan, cebinizden parasını vererek bir özel hastane açın ve bedava hizmet verin de göreyim.. Popülizmin bu kadarına da PES !!!
0
Cevapla
cansu güven
Hemen hemen her gün özel hastanelerle ilgili bu tip olayların değişik basın ve yayın organlarında yer almasnına rağmen,bakanlığın bu konuda hiç bir tedbir almaması gerçekten düşündürücü.Yıllardır sanal işlemlerle devleti,fark ücreti adı altında da vatandaşı soyanlara,yaralı libyalıların özel hastanelere ödediği ücretleri başbakana bildirmeleri umarım bu soygunlara son vermenin başlangıcı olur.
0
Cevapla
a.s
Sayın başbakanım özel hastaneler ilk defamı fark ücreti alıyorlar. Türklerden alınınca normal mı oluyor. yasayla %70 fark alınabileceği ve ayrıca otelcilik !!! adı altında para alınabileceğini düzenleyen başkası mı acaba...oy toplamaya gelince iyi. Sıra bedelini ödemeye gelince kötü!
0
Cevapla
ded
bence yanlış yorum yapılıyor gibi gelyor arkadaşlar .. burada devlet bu özel hastanelere hastalarla ilgili (az ya da çok bilemem) bir ödeme yapıyormuş. hastaneler bundan istisna ayrı bir ücret daha alıyorlarmış diye duydum bilmem doğru mu? ha bu da eleştirilemez bir yere kadar, ancak bu hastaların tamamen bedava yattığı şeklinde bir algı yanlış gibime geliyor. özel hastaneler bir açıklama yaparsa herşey net anlaşılır
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir